Blinkende BI-cockpits? Start met je ongestructureerde data!

9 oktober 2018
Blinkende BI-cockpits? Start met je ongestructureerde data!

Goede sturingsinformatie, shiny BI-dashboards; we kijken likkebaardend naar de eindeloze mogelijkheden die de berg digitale data biedt. We laten er een softwaretool op los en concluderen: ‘Waardeloze info’.

Herkenbaar? Pak eerst je ongestructureerde data aan! Door kwalitatieve data realiseer je rechtmatigheid en doelmatigheid; randvoorwaarden voor waardevolle sturingsinformatie.

Kom daarom naar onze break-out sessie tijdens het Congres Return on Information op 28 november in Hart van Holland te Nijkerk. Samen met onze technologiepartner Knowliah heten wij je daar van harte welkom!

Ongestructureerde data...

Meld je aan voor Return on Information ...eigenlijk hebben we het er liever niet over. Want het voelt als digitaal zand door onze vingers. Iedereen ervaart het probleem van ongestructureerde informatie op zijn eigen manier. Geen overzicht, onnodig lang zoeken, niet voldoen aan wet- en regelgeving, risico op boetes, opnieuw creëren van informatie, systemen lopen vast, kennis gaat verloren, geen heldere uitgangspunten over de omgang met informatie.

Informatiegestuurd werken binnen handbereik

Wil je echter als organisatie (zeker als overheidsorganisatie) rechtmatig en doelmatig te werk gaan, dan moet je hiermee aan de slag. Dit krijg je voor elkaar door je berg ongestructureerde data te transformeren naar kwalitatieve data.
Beschik je over kwalitatieve data dán ligt de wereld van informatiegestuurd werken binnen handbereik en kun je echt waarde halen uit alle beschikbare digitale data. Uiteraard kun je diverse tooling op ongestructureerde data loslaten maar als die data in de kern al onjuist is, dan is het een illusie dat je hiermee informatiegestuurd te werk gaat. Slechte kwaliteit informatie, leidt tot slechte beslissingen.

Hoe zorg je voor een realistische blik op informatie?

Tijdens deze break-out sessie geven wij je handvatten hoe je kwaliteit van data verhoogt, ongeacht vorm en gegevensbron. Ons beeld is: volledige grip op je informatie is een illusie. We kunnen je wel helpen met en begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen om de grote databerg in je organisatie op een slimme wijze te benaderen. We nemen je mee in bewezen methoden en innovatieve, slimme technologie waarmee je voorgoed uit dat moeras komt van ongestructureerde data. We gebruiken sprekende voorbeelden en interactieve werkvormen zodat je actief betrokken bent bij het gesprek. Na deze sessie kun je de uitdaging van ongestructureerde data in de juiste context en samenhang plaatsen. Bovendien heb je een beeld bij de mogelijke vervolgstappen om de weg vrij te maken voor effectief informatiegestuurd werken.

Kom ook! Deelname is kosteloos

Meld je aan voor het Congres Return on Information op 28 november 2018 in Hart van Holland te Nijkerk. Naast onze break-out sessie in samenwerking met Knowliah, biedt het congres een interessante line-up van keynotesprekers, break-out sessies en netwerkmomenten. Wanneer je je aanmeldt kun je ook een aantal 1 op 1 gesprekken selecteren met de aanwezige sprekers. Uiteraard ontmoeten wij je ook graag tijdens een van deze gesprekken!