Nutricia Research kiest opnieuw voor OCS Consulting als partner in data-analyse

4 maart 2016
Nutricia Research kiest opnieuw voor OCS Consulting als partner in data-analyse

Nutricia Research heeft zijn preferred partnership met OCS Consulting voor data-analyse en statistische dienstverlening verlengd. Hiermee blijft Nutricia op ieder gewenst moment beschikken over professionals met de juiste ervaring met klinische data en biomedisch onderzoek die bijdragen aan de wetenschappelijke onderbouwing van producten en innovaties

De samenwerking tussen OCS en Nutricia Research stamt uit 2010 en werd in 2013 omgezet in een preferred partnership. Door deze verstevigde relatie met de gespecialiseerde business unit Biometric Support Services van OCS Consulting is Nutricia Research altijd verzekerd van flexibele resourcing voor projecten, vervanging van interne functies en piekbelasting.

“De consultants van OCS helpen ons om betrouwbare data te verzamelen, verrijken en analyseren, en om input te leveren voor rapportages en publicaties”, vertelt Paul Vervuren, ‎Team Leader Biostatistics & Statistical Programming bij Danone Nutricia Early Life Nutrition. “Belangrijke voordelen van het werken met OCS zijn het begrip van onze software, de ervaring met biomedisch onderzoek en affiniteit met onze data. Bovendien weet je precies wat je aan elkaar hebt. Daardoor kunnen de OCS-consultants direct op gelijkwaardige basis meedraaien in onze teams.”

Nutricia Research

Nutricia Research is de wereldwijde R&D-organisatie achter de divisies Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition van Danone. In het innovatiecentrum in Utrecht wordt innovatief onderzoek gedaan naar de rol van voeding, waarbij specifieke, wetenschappelijk onderbouwde voedingsconcepten worden ontwikkeld. Hiervoor wordt gesteund op klinische studies en wereldwijde samenwerking met wetenschappelijke instituten en professionals in de gezondheidszorg.

Klinische data

Het door Vervuren geleide biometrics-team is gedreven om de processen, kennis en methodes te blijven ontwikkelen. Dit om de efficiëntie en kwaliteit te vergroten, en om nieuwe innovaties mogelijk te maken op het gebied van voeding. Ook zet het team zich actief in voor professionalisering van het vakgebied. “De consultants van OCS denken ook hierin mee en participeren enthousiast in nieuwe ideeën en initiatieven. Zo hebben we samen publieke workshops en trainingen georganiseerd over onder andere de CDISC-standaard voor klinische data en ODS-grafieken in SAS. Deze zijn erg goed ontvangen en krijgen zeker een vervolg.”