Podcast: Zo ziet het nieuwe normaal er dus uit

28 april 2020
Podcast: Zo ziet het nieuwe normaal er dus uit

Deze podcast maken we niet schouder aan schouder, maar op afstand. Best wel gek. En kenmerkend voor deze periode. Laten we het precies daarover gaan hebben in deze vierdelige podcast: Het nieuwe normaal.

Want het kán dus wel. Corona heeft een digitale revolutie ontketent. Binnen allerlei branches. Dat vraagt veel van de (IT) organisatie en van de medewerker. Het heeft impact op de manier van werken, de online veiligheid, de cultuur van een organisatie en de flexibiliteit van de IT organisatie.

In deze podcastreeks spreekt Franck van Diest (productowner werkplek) verschillende collega’s en klanten om ervaringen uit te wisselen. Want: welke scenario’s op het gebied van thuiswerken zien we aankomen en hoe bereiden we ons daarop voor?

Voor welke luisteraars?

Voor luisteraars die zich bezighouden met trends en technologie.
Afleveringen duren ongeveer 30 minuten.

Aflevering 1: Zo ziet Het Nieuwe Normaal er dus uit

In deze podcast geven Danny Burlage en Franck van Diest hun visie op hoe de coronacrisis het werken verandert. Wat zien we bij klanten gebeuren? Welke invloed heeft IT? Hoe gaat de crisis het werken in de toekomst veranderen? En wat zijn juist de uitdagingen met al dat thuiswerken?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify.

Aflevering 2: Hoe zit het met online veiligheid?

In deze podcast gaan Maarten Goet en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor de online veiligheid van organisaties. Wat zijn de risico’s? Waar moeten bedrijven op letten? Waarom is security nu extra belangrijk? En welke rol heeft security in de toekomst?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify.

Aflevering 3: Hoe werkt Wortell in Het Nieuwe Normaal?

In deze podcast gaan Luc Joziasse en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor Wortell. Hoe gaat Wortell hiermee om? Hoe zorg je voor betrokkenheid als je medewerkers niet dagelijks ziet? Welke cultuur heeft Wortell en hoe draagt dit bij aan de situatie? Welke stuurinformatie heb je nodig als directie, juist in deze tijd? En moeten we met z’n allen naar een werkdagen van 6 uur?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify

 

Aflevering 4: Wat betekent deze verandering voor de mens?

In deze podcast gaan Robert van Son en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor de mens. Van het een op het andere moment zijn we met een groot deel van Nederland gaan thuiswerken. Een enorme verandering. Hoe gaan mensen hier mee om? Wat zorgt ervoor dat hun veranderkracht zo groot is? Hoe past deze verandering in het fenomeen “culture shock”? En hoe ziet dit er straks uit in Het Nieuwe Normaal na deze abnormale tijd?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify

Aflevering 5: Hoe ziet Microsoft Het Nieuwe Normaal met Bart van der Knaap?

In deze podcast gaan Bart van der Knaap (Microsoft) en Franck van Diest in op de gevolgen van de veranderde situatie voor Microsoft. Welke impact heeft de situatie op Microsoft gehad en hoe is het werken veranderd? Daarnaast vertelt Bart over hoe hij denkt dat het Het Nieuwe Normaal gaat zijn na deze abnormale situatie en hoe de crisis voor veel sectoren versnelling bracht in innovatie en verandering.

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify