Tips voor geweldige datavisualisatie

18 juli 2017
Tips voor geweldige datavisualisatie

Michel Dekker is partner en oprichter van Nova Silva. Michel houdt zich daar voornamelijk bezig met het bepalen van meetwaarden (KPI’s) en ontwerpen van effectieve manieren om resultaten te communiceren (rapporteren & Datavisualisatie). Datavisualisatie is een vast onderdeel in het dagelijkse werk van Michel.

Tijdens de training Datavisualisatie deelt hij zijn kennis en leert Michel je hoe je het kan inzetten om data sneller te delen, interpreteren en te analyseren.

Tips

Michel Dekker geeft in zijn blogpost “Tips for Great Data Visulizations” alvast een tiental tips weg die bijdragen aan een geweldige data visualisatie:

Tip 1. Start with WHY

Tip 2. Don’t make me think

Tip 3. Cutting corners

Tip 4. Apples to Oranges

Tip 5. Show your true colors

Tip 6. Less is more

Tip 7. Trending topics

Tip 8. Avoid chart junk

Tip 9. Save the pies for dessert

Tip 10. Sketch & Experiment


Bent u benieuwd naar de volledige blogpost? Lees dan hier verder!*

*Deze blogpost is in het Engels


Datavisualisatie training

De eerste training datavisualisatie zal plaats vinden op 26 & 27 september 2017 in Soesterberg. Tijdens deze twee dagen leert Michel Dekker u hoe u gegevens effectief visualiseert, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen. U gaat zelf aan de slag met rapporten en dashboards zodat u leert hoe u de ontwerpprincipes het beste kunt toepassen. U creëert op deze manier betere stuurinformatie voor uw organisatie en voorkomt dat de verkeerde conclusies getrokken worden.

Meld u direct aan!