Waarom datavisualisatie het verschil maakt

3 maart 2016
Waarom datavisualisatie het verschil maakt

Uit onderzoek blijkt dat slechts 4% van de bedrijven geeft aan over de juiste mensen, hulpmiddelen en gegevens te beschikken om datagedreven beslissingen te nemen. Veel bedrijven hebben moeite om hun data te vertalen in inzichten en er zijn er nog meer die geen actie ondernemen op die inzichten. Hoe kan datavisualisatie hierbij helpen?

Volgens Bain betrekken de organisaties die het sterkst presteren data in hun besluitvorming. Zo laat het onderzoek zien dat succesvolle organisaties:
heel vaak datagedreven beslissingen nemen;
veel sneller beslissingen nemen dan andere marktspelers;
hun beslissingen meestal uitvoeren zoals ze die hadden voorgenomen.

Datavisualisatie kan hierbij echt het verschil maken; het helpt organisaties data sneller te doorgronden, nieuwe inzichten te ontdekken en afwijkingen te signaleren. Op basis van datavisualisatie kun je op het juiste moment actie ondernemen. Met geïntegreerde (toegankelijke) analysetechnieken kunnen organisaties zelfs – tot op zekere hoogte – proactief te werk gaan. Interactieve rapportages helpen niet alleen te zien hoe het bedrijf er nu voor staat, maar geven ook inzicht in de afgelopen jaren, zodat met deze kennis de organisatie optimaal kan presteren in de toekomst.

4 redenen waarom je niet langer kunt zonder datavisualisatie

Benieuwd naar wat datavisualisatie voor jouw organisatie kan betekenen? Lees het ebook “4 reasons why you can’t do without data visualisation any longer”. Deze geeft meer context en bevat inspirerende voorbeelden van organisaties die al voordeel hebben gerealiseerd met het toepassen van datavisualisatie.