Data Quality Conference

Data; het goud van de 21e eeuw

29 maart 2018
Data; het goud van de 21e eeuw
arrow image Data; het goud van de 21e eeuw

Datakwaliteit, is het goud van deze eeuw, sterker nog, het fungeert als de spil binnen veel organisaties. Met die wetenschap zou je kunnen concluderen dat wanneer iets zo’n grote waarde heeft, zorgvuldig moet worden behandeld. Niets is minder waar. Het grootste gedeelte van veel organisaties heeft geen flauw benul wat er binnen de organisatie aan data is opgeslagen,  waarom sommige data er is en wat er dan mee gedaan moet worden, en een nog groter voorkomend kwaad is, het niet meer weten waar data is opgeslagen.


Dat laatste kost niet alleen veel opslagcapaciteit (lees; beheerkosten) tevens schuilt hier ook gevaar in. Wanneer je niet bewust bent van wat je aan gegevens hebt, kun je deze ook niet goed beheren. Met de steeds dichterbij komende ingangsdatum van de Algemene Verordening Gegevensbeschermingswet (AVG) en de uitdagingen die hier aan ten grondslag liggen, is eens te meer duidelijk dat niets vanzelf gaat.
Kortom, er valt nog veel te halen binnen veel organisaties, als het aan komt op dataquality.

Van decentrale databronnen naar integraal datamanagement

Bol.com werkt met een service architectuur- en devops teams. Met meer dan 100 services houd dat in dat er iedere dag nieuwe featurees op productie worden uitgerold. Hoewel het mooi is voor de innovatiesnelheid, brengt het daarnaast natuurlijk uitdagingen met zich mee, als het aankomt op de datahuishouding. De data is verspreid over alle services welke werken met verschillende technologieën. Tijdens het event ‘Data Quality Conference 2018’ zal Wieneke Keller toelichten hoe bol.com er door middel van zorgvuldig datamanagement en de juiste tooling voor zorgt dat binnen deze complexe infrastructuur, elke business afdeling toegang heeft tot onmisbare KPI’s en stuurinformatie. Deze aanpak is integraal.

Over Wieneke Keller

Wieneke is al ruim 10 jaar werkzaam in diverse functie waarbij zij de brug slaat tussen business en IT.  De laatste paar jaar heeft zij zich gespecialiseerd in (big) data technologieën en hoe deze ingezet kunnen worden om bol.com echt data-driven te maken. In haar huidige rol realiseert zij dit door pragmatische oplossingen te combineren met een vernieuwende BI visie.

Data Quality Conference 2018

Wieneke is spreker op het event 'Data Quality Conference 2018'.
Data Quality Conference 2018 vindt plaats op 15 mei 2018. Klik hier voor meer informatie over dit event.