Data Quality Conference

Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat

13 maart 2019
Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat
arrow image Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat

Actuele informatie is essentieel bij efficiënt watermanagement, verkeersmanagement, assetmanagement en beheer. Innovatieve toepassingen van nieuwe ICT-technieken kunnen daarbij een rol spelen en kostenbesparing opleveren.

Voorbeelden van nieuwe technieken zijn goedkope en flexibel in te zetten sensoren in kunstwerken, die voortdurend informatie verzamelen en delen. Of denk aan drones die bij evenementen verkeersmanagers voorzien van live-beelden van de verkeerssituatie. Ook visualisaties en augmented reality leveren belangrijke beleidsinformatie.

Innovatief omgaan met data

Een belangrijk aandachtspunt voor de komende jaren is onze omgang met de grote hoeveelheid aan beschikbare data. Deze data kan ons helpen om processen met een goede prijs-kwaliteit verhouding uit te voeren. Hierdoor investeert Rijkswaterstaat in nieuwe technieken om deze informatie te verzamelen en te analyseren. Het is daarbij belangrijk dat er nagedacht wordt over informatiebeveiliging, privacy en maatregelen

Data Quality Conference

Kasper Kisjes, Projectleider datakwaliteitsmonitoring bij Rijkswaterstaat, houdt zich graag bezig met de modellering, simulatie en optimalisatie van complexe sociotechnische systemen. Bij Rijkswaterstaat werkt hij aan nieuwe ontwikkelingen rondom data en informatievoorziening.

Voorheen hield hij zich bezig als strategieconsultant en universitair onderzoeker met vraagstukken rondom de verdiensting van de economie, maatregelen tegen ziekteverspreiding, zoetwatervoorziening, beheer- en onderhoudsoptimalisatie en biogasinfrastructuur.

Wilt u kennis maken met Kasper Kisjes? Meld u dan direct aan voor het Data Quality congres van dinsdag 4 juni. 

 

Bron: Rijkswaterstaat