Data Quality Conference

IT's a man's man's man's world

8 mei 2019
IT's a man's man's man's world
arrow image IT's a man's man's man's world

Op 4 juni vindt de 3e editie van de Data Quality Conference plaats in Sportcentrum Papendal in Arnhem. Geen betere locatie voor een congres over Data Kwaliteit dan; Papendal, dé plek waar datagedrevenheid, als topsport wordt bedreven.

Schaken met data

In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen er voor gezorgd dat er veel meer data beschikbaar is binnen organisaties, dan ooit te voren. Deze data blijkt in veel gevallen enorm waardevol te zijn voor organisaties. Zo waardevol dat organisaties data inzetten op strategische wijzen en datagedreven te werk gaan als het aan komt op besluitvormingen en beleid. Maar hoe scheiden we het kaf van het koren, wanneer het op data en de kwaliteit hiervan aankomt?

Als je kijkt naar de programmering van deze derde editie van de Data Quality Conference – waarbij we dit jaar dieper in gaan op: grip, inzicht en controle op datakwaliteit – vallen twee dingen op: allereerst de inhoudelijke kwaliteit en op de tweede plek springen twee power vrouwen in het oog. En daarom deze niet zo stiekeme ode aan twee vrouwen in – deze stiekem nog steeds een beetje – mannen wereld. Dus, without any further ado…

A case of life and death

We stellen je graag voor aan Barbara van Vugt, zij is project manager EPD (Early Phase) Oncology bij PAREXEL. Tijdens haar sessie ‘Een zaak van leven of dood’ neemt Barbara je mee in haar wereld van dataverzameling binnen het geneesmiddelenonderzoek. Waar datakwaliteit niet alleen financiële en efficiëntie gevolgen heeft, maar waar onbetrouwbare data kan betekenen dat er mensenlevens op het spel komen te staan.

Een gevleugelde uitspraak binnen het geneesmiddelenonderzoek is: je onderzoeksresultaten zijn zo goed als de data waar je je conclusies op baseert. Dankzij technologische ontwikkelingen wordt de data verzameling gemakkelijker, maar het garanderen van datakwaliteit blijft een heikel punt wanneer er met veel actoren en mensen samengewerkt wordt en er geen duidelijke wettelijke richtlijnen voor dataverzameling zijn vastgelegd. Tijdens haar keynote zal Barbara uitleggen hoe zij hiermee omgaan en hoe zij: Processen optimaliseren waar meerdere externe actoren invloed op hebben en hoe zij omgaan met datakwaliteit als elke fout een mensenleven kan betekenen.

The High Heeled Hacker

Zo luidt haar bijnaam. Esmée Babet Snoey Kiewit is Ethisch Hacker (Certified) en Informational Privacy Manager (Certified). Ze is werkzaam als informatiebeveiliging & privacy consultant bij Securesult in Nederland. Zo adviseert ze bedrijven als Alphabet (BMW Group) over hun beveiligingsstrategie en -status en lost ze beveiligingsproblemen op.

Tijdens haar sessie ‘Datakwaliteit & hackers strategieën. Hoe beïnvloedt een gebrek aan datakwaliteit de cyberveiligheid van jouw organisatie?’ vertelt Esmée aan de hand van de pijlers van het in control zijn op het gebied van datakwaliteit hoe hackers kunnen toeslaan bij een gebrek aan datakwaliteit. Zo wordt het visueel wat een gebrek aan datakwaliteit kan doen met de cyberveiligheid van jouw organisatie. Maar geen zorgen, ze legt ook uit wat je er tegen kunt doen!

Ticket alert

Met al meer dan 130 aanmeldingen is het aantal toegangskaarten dat nog beschikbaar is zeer beperkt. Meld je hier direct aan en verzeker jezelf van een plek om de inspirerende lezingen van deze dames niet te missen. (bekijk hier het volledige programma).

Wij zien u graag op dinsdag 4 juni in Sportcentrum Papendal in Arnhem!