Data Quality Conference

Voldoet jouw organisatie aan DMBoK2 standaarden?

10 april 2019
Voldoet jouw organisatie aan DMBoK2 standaarden?
arrow image Voldoet jouw organisatie aan DMBoK2 standaarden?

Tijdens de Data Quality Conference 2019 is het centrale thema: Grip, inzicht en controle op datakwaliteit. De hoofdvraag die tijdens het congres beantwoord zal worden is: Hoe waarborg je dat de data op basis waarvan besluiten worden genomen kwalitatief hoogwaardig is?

Datakwaliteit volgens het Data Management Book of Knowledge

In 2009 publiceerde The Data Management Association (DAMA) voor het eerst “The Guide to The Data Management Body of Knowledge (DAMA-DMBOK)”. Dit is een framework waaraan door een groot aantal dataprofessionals meer dan 4 jaar gewerkt is. In de eerste versie bestaat het framework uit 10 Data Management functies. In een tweede versie is daar het kennisgebied Data Integration & Interoperability aan toegevoegd. In de nieuwste versie heeft een verschuiving plaatsgevonden van 10 Data Management functies naar 11 kennisgebieden.

Daarmee is “DAMA-DMBOK2 Guide Knowledge Area Wheel” ontstaan. In het hart van Data Management ligt Data Governance. Data Governance is onder andere bepalend voor de data strategie, het beleid, de te gebruiken standaarden en de projecten en issues die opgepakt worden.
Een cruciaal onderdeel van Data Governance is het bepalen van de rollen en verantwoordelijkheden in de processen die in ieder van de kennisgebieden plaatsvinden: Het is de verbindende schakel tussen de kennisgebieden. Shared Decision making is dan ook hèt kenmerk van Data Governance.

Gedurende zijn interactieve sessie ‘Datakwaliteit volgens het Data Management Book of Knowledge (DMBoK2)’ gaat Peter Vieveen (Directeur DAMA NL, DAMA) in op wat ze bij DAMA beschouwen als goede datakwaliteit.

Peter heeft 30 jaar ervaring met het verbinden van data management met data science. Doormiddel van gecompliceerde multi-lingual en – culturele internationale programma’s wat resulteerde in beheersbare en geïntegreerde oplossingen voor zijn opdrachtgevers. Tevens ondersteunt hij organisaties bij het beslissen op strategische, tactische en op operationeel niveau.

Tijdens zijn sessie zal hij het publiek een spiegel voor houden over hun kennis en dit tevens meten aan DMBoK2 standaarden. Hij zal onder andere handvatten bieden over: hoe je datakwaliteit verbeterd, wat de impact is van technieken als blockchain, machine learning en data science op datakwaliteit.

Bron: Datakitchen

Data Quality Conference

Benieuwd of de datakwaliteit binnen jouw organisatie voldoet aan DMBoK2 standaarden? Kom er  achter tijdens de interactieve sessie van Peter Vieveen 4 juni 2019. Klik hier om je direct aan te melden voor het congres.