Data Quality Conference

Data Quality Conference

Het fundament voor een datagedreven organisatie

Het programma van Data Quality is bijna rond. Houd de website in de gaten voor de volgende interessante sessies.

08:45 uurOntvangst en registratie

Wij heten u van harte welkom op Data Quality

09:15 uurOpening door de dagvoorzitter

De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Marc Gill'ard

09:30 uurTwo steps forward, one step back - Een praktijkverhaal over centraal georganiseerde datakwaliteitsmonitoring

Voor Rijkswaterstaat zijn betrouwbare data van cruciaal belang om Nederland veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Datakwaliteit wordt in toenemende mate een prestatie-indicator en dit leidt tot een groeiende behoefte aan objectieve metingen, stuurinformatie en benchmarking.

09:55 uurDatakwaliteit volgens het Data Management Book of Knowledge (DMBoK2)

Wat versta jij onder datakwaliteit? Weet jij wat DAMA hierover schrijft? Tijdens deze interactieve sessie houdt Peter Vieveen je een spiegel voor om je inzicht te geven in jouw kennis op het gebied van datakwaliteit en kan je testen of jouw mening overeenkomt met DMBoK2.

10:25 uur Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken
11:00 uurMake Data Work!

Data zijn een belangrijke drijfveer in onze ambitie om een Future Proof bank te bouwen en onze klantenervaring opnieuw uit te vinden. Het tempo van verandering en innovatie in de digitale economie van vandaag gaat snel en het vermogen om snel data om te zetten in waarde bepaalt de leiders van morgen.

11:25 uurDatakwaliteit: Een zaak van leven of dood

Tijdens deze presentatie neemt Barbara van Vugt u mee in de wereld van de dataverzameling binnen het geneesmiddelenonderzoek, waar datakwaliteit niet alleen financiële en efficiëntie gevolgen heeft, maar waar onbetrouwbare data kan betekenen dat er mensenlevens op het spel komen te staan.

12:00 uurBreak-out A1: Eenduidige definities van datakwaliteit

Data kwaliteit is een belangrijk topic in de huidige markt. Maar wat verstaan we nu daadwerkelijk onder datakwaliteit? Wat zijn gevolgen van het niet op orde hebben van datakwaliteit, maar misschien nog wel belangrijker…

12:00 uurBreak-out A2: Grow as you go: datamanagement

Van ’guess based’ naar ‘factbased’ sturen en rapporteren kan alleen als je zeker weet dat de rapportage gebaseerd is op de juiste feiten, en dat de interpretatie ervan éénduidig is.

12:25 uurLunchpauze met 1-op-1 gesprekken
13:45 uurDatakwaliteit in de praktijk

Enkele jaren geleden had KPN te kampen met een hele grote hoeveelheid vervuilde klantdata, met als gevolg veel onnodige kosten en irritaties bij klanten.

14:15 uurBreak-out B1: Kan ik ooit op mijn data vertrouwen?

Adviezen, besluitvorming en voorspellingen komen in toenemende mate uit data gedreven, complexe en nauw verbonden IT-systemen. We moeten dus in hoge mate kunnen vertrouwen op data vanuit deze systemen en de Quality Assurance ervan op orde hebben.

14:15 uurBreak-out B2: Hoe kan MDM datagedreven initiatieven ondersteunen?

Gegevens vormen de basis voor analyse: het beheer van gedeelde gegevenselementen (stamgegevens, referentiegegevens, metagegevens) wordt steeds belangrijker.

14:15 uurWorkshop 1: Grip op datakwaliteit met de Smart Data Quality Suite

Data stroomt als brandstof door elke organisatie, maar in veel bedrijven is de data allesbehalve op orde. 3% foutieve data betekent al snel 30% stijging van de operationele kosten!

14:45 uurBreak-out C1: Verbeter je data met effectieve datavisualisatie

In het verbeteren en bewaken van datakwaliteit spelen mensen en hun gedrag een belangrijke rol. Een eerste stap is de betrokkenen inzicht te geven in de kwaliteit van de data.

14:45 uurBreak-out C2: Wegwijzer in het Big Data & Privacy Labyrinth

"Hoezo 'data kwaliteit'? We mogen blij zijn als we uberhaupt data mogen gebruiken van die AVG!" Big Data en Privacy hebben een bijzondere relatie. Hoe je deze kan omschrijven? Yin en Yang? Water en vuur? Vrijende egeltjes?

15:10 uurMiddagpauze met 1-op-1 gesprekken
16:10 uurVan data uitdagingen naar data team in control

Waar begin je mee? Maak je eerst een besturingsplatform en ontsluit je de data die je hebt of begin je aan de data kant? Het lijkt een kip-ei discussie. Feit is dat beide van groot belang zijn voor een succesvol bedrijf.

15:45 uurDatakwaliteit & hackers strategieën

Hoe beïnvloedt een gebrek aan datakwaliteit de cyberveiligheid van jouw organisatie? Aan de hand van de pijlers van het in control zijn op het gebied van datakwaliteit, legt Esmée Snoey Kiewit uit hoe hackers kunnen toeslaan bij een gebrek aan datakwaliteit.

16:35 uurInnovatie en data in sport en voeding: een wereld te winnen!

In deze lezing zal Jeroen Wouters, Innovatie-manager Sport en Voeding bij Sportcentrum Papendal, ingaan op innovatie in sport en voeding.

17:10 uurExclusieve rondleiding voor selecte groep door Sportcentrum Papendal

Sportcentrum Papendal is een Olympisch topsporttrainingslocatie. Tijdens de rondleiding krijg je een unieke kans om een kijkje te nemen in de diverse unieke locaties die het centrum biedt.

Top