Dutch Data Forum

De side kick van Rion Rijker

21 november 2019
De side kick van Rion Rijker
arrow image De side kick van Rion Rijker

Rion Rijker spreekt uit ervaring: een goede side kick kan zorgen voor een overwinning in de ring. Rion heeft als vechtsporter veel successen bereikt en erkent dat een goede voorbereiding daarin essentieel is. Hoe is jouw side kick?

Als je als vechtsporter niet goed bent voorbereid dan loop je het risico dat je tijdens een wedstrijd knock-out gaat. Dit is eigenlijk overal het geval, ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor organisaties of gemeenten die meer datagedreven te werk willen gaan. Om data als jouw side kick te gaan gebruiken, dien je voldoende voorkennis te hebben over de mogelijkheden die het jouw organisatie kan bieden. Immers, iemand wordt niet zomaar je sidekick..

Rion heeft in zijn vechtsportcarrière meer dan honderd keer in de ring gestaan. Hij is daarnaast 5 keer Nederlands kampioen geworden, 3 keer Europees kampioen én heeft zelfs 2 keer brons op het WK behaald. Kortom, er kan wel worden gesteld dat Rion zijn eigen side kick goed beheerst! Dit is dan ook de reden dat hij graag tijdens zijn key-note aan de hand van voorbeelden uit zijn vechtsportcarrière, de wereld van data en data governance vergelijkt met de wereld van de vechtsport. Rion laat zien hoe je als organisatie werk kunt maken van data om er voor te zorgen dat dit jouw side kick wordt om de wedstrijd in de ring te winnen. Hij laat zien welke keuzes je kan of moet maken om succesvol met data om te kunnen gaan. Ben je er klaar voor?

 

Rion Rijker vervult op woensdag 27 november de openingskeynote tijdens het Dutch Data Forum. Rion is een ervaren privacy jurist (CIPP/E, CIPM & FIP) die meerdere jaren ervaring heeft in het adviseren van verschillende typen organisaties over privacy en informatiebeveiliging aspecten. Klik hier voor meer informatie over zijn sessie.