Dutch Data Forum

Gaat u datagedreven te werk?

3 juli 2019
Gaat u datagedreven te werk?
arrow image Gaat u datagedreven te werk?

Tegenwoordig wordt vrijwel overal data verzameld. Datagedreven werken binnen organisaties is dan ook iets wat essentieel is wanneer je wilt innoveren of wilt zorgen voor continuïteit binnen je organisatie. Een Data driven business is niet iets wat in één zucht kan worden behaald, maar tijdens het Dutch Data Forum zal vanuit verschillende invalshoeken worden ingegaan op het gebruik van data binnen organisaties en de mogelijkheden om met elkaar samen te werken.

 

Omgaan met ongestructureerde data

De hoeveelheid data zal de komende jaren alleen maar blijven toenemen. Dit is dan ook iets wat veel organisaties zullen merken. Hoe kunt u hier goed mee omgaan? En wat zijn de manieren om ongestructureerde data onder te verdelen? Ongestructureerde data zijn sterk gelinkt met de drie V’s die toepasbaar zijn bij big data. Onderzoeksinstituut Gatner heeft deze drie V’s opgesteld en deze worden hieronder verder toegelicht.

 

Volume

Ongestructureerde data vereist meer opslag dan gestructureerde data, aangezien deze nog veel (rijke) informatie kan bevatten die nog niet is ontdekt.

Velocity

Ongestructureerde data groeit veel sneller dan data die gestructureerd is. Het structureren van data kost meer tijd, maar is daarom ook toegankelijker voor verder gebruik.

Variety

Vaak is ongestructureerde data gegenereerd vanuit diverse databronnen die nog niet eerder zijn gebruikt. Data kan worden opgeslagen in verschillende formats, het is dan ook aan de organisaties om deze te ordenen en daarbij toegankelijker te maken.

In sommige gevallen is de combinatie van gestructureerde en ongestructureerde data nuttiger dan enkel de focus op een van de twee. De combinatie kan zorgen voor een vollediger en gevarieerder inzicht van de data. Het is daarom ook belangrijk de essentie van beide soorten in te zien.

(bron: blog.sqlauthority.com)

 

Investeer in data

Waar moet u beginnen wanneer u spreekt over Data Governance? Wat is de eerste stap die u dient te nemen?
In onze hedendaagse datagedreven wereld is het belangrijk om te investeren in Data Governance. Echter, is het voor organisaties die het belang van Data Governance inzien een grote zoektocht naar de juiste manieren en stappen om dit toe te passen. Wat is dan ook de beste aanpak?
Het is geen gemakkelijke klus om te beginnen, maar wanneer Data Governance onderdeel wordt van een organisatie kan het leiden tot een doelgericht, doeltreffend en doelmatig instrument om eigen gestelde (bedrijfsmatige) doelen te realiseren.

 

Dutch Data Forum

Bent u er klaar voor om de stap te zetten naar een meer data driven business? Het Dutch Data Forum is hét jaarcongres dat deelnemers helpt om datagedreven te werken. Het congres vindt plaats op 27 november 2019 in congrescentrum 1931 in ‘s Hertogenbosch. Met een ijzersterk programma en Roelof Hemmen als dagvoorzitter belooft het een groot succes te worden. Wilt u ook het Dutch Data Forums bijwonen? Meld u dan direct aan voor deelname aan dit congres!