Dutch Data Forum

Roelof Hemmen als dagvoorzitter

5 juni 2019
Roelof Hemmen als dagvoorzitter
arrow image Roelof Hemmen als dagvoorzitter

Op woensdag 27 november tijdens het Dutch Data Forum zal het dagvoorzitterschap in handen liggen van niemand minder dan Roelof Hemmen. Roelof begon zijn carrière als politieverslaggever bij de `Haagsche Courant’, werkte voor de Telegraaf en vond daarna zijn stek bij het RTL Nieuws, als parlementair en algemeen verslaggever en de laatste jaren als presentator.

Meer over Roelof Hemmen

Na de havo op het Hoeksch Lyceum studeerde Hemmen enige tijd Frans en Nederlands aan de lerarenopleiding in Delft. Deze opleiding maakte hij niet af en ging als leerling verslaggever bij de Zoetermeersche Courant werken. Later werd hij stadsverslaggever bij de Haagsche Courant, waar hij zich vooral met misdaadverslaggeving bezighield. Daarna was Hemmen twee jaar werkzaam voor De Telegraaf. In 1993 werd Hemmen aangenomen bij het RTL Nieuws en was daar achtereenvolgens werkzaam als bureauredacteur, junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator. Vanaf 2003 was hij in de even weken presentator van het 19.30 uur nieuws. Eind mei 2016 ging Hemmen weg bij het RTL Nieuws, omdat hij zich meer wilde focussen op radiomaken. Zijn laatste uitzending was op vrijdag 27 mei 2016. Sinds 2011 presenteert Hemmen dagelijks een radioprogramma op BNR Nieuwsradio. Eerst in de middag en later in de ochtend.

Dutch Data Forum

Het Dutch Data Forum is hét jaarcongres dat deelnemers helpt om datagedreven te werken. Het congres vindt plaats op 27 november 2019 in congrescentrum 1931 in ‘s Hertogenbosch. Met een ijzersterk programma en Roelof Hemmen als dagvoorzitter belooft het een groot succes te worden.

Deze dag bijwonen?

Wilt u ook het Dutch Data Forums met Roelof Hemmen bijwonen? Meld u dan direct aan voor deelname aan dit congres!