Dutch Data Forum

Zit jouw organisatie al in de Datawerkplaats?

31 juli 2019
Zit jouw organisatie al in de Datawerkplaats?
arrow image Zit jouw organisatie al in de Datawerkplaats?

Data is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze organisaties. Voorheen was het iets wat wij enkel voor eigen gebruik verzamelde, en waarbij het niet geheel belangrijk was om deze informatie te delen met andere organisaties. Echter, de tijd is veranderd en enige vorm van samenwerking wat betreft data is essentieel. Hier komt dan ook de Datawerkplaats kijken.

Datawerkplaats

Martiene Branderhorst, algemeen directeur en gemeentesecretaris van Gouda, spreekt met Christian Verhagen in De Nationale Data Podcast over de digitale competenties van de gemeente Gouda en De Datawerkplaats. “Ik merkte dat ik erg behoefte had aan een verbinding tussen wat er in de wetenschap over data wordt bedacht en wat wij (overheden) in de praktijk met data doen.’’ Er dient een soort brug te zijn tussen overheden en de wetenschap. Dit maakt het makkelijker om een vraag als ‘wat willen we met data?’ te beantwoorden. Het doel van de Datawerkplaats is aan de ene kant het delen van kennis vanuit universiteiten en aan de ander kant het delen van praktijkervaringen waarvan universiteiten weer van leren. Vanuit het perspectief van Branderhorst gaat het in het geval van overheidsorganisaties voornamelijk om vraagstellingen als ‘hoe gaan wij als organisatie om met etnische kwesties?’ en dan met name hoe gemeentelijke organisaties zich positioneren in de vernieuwde datasamenlevingen.

(bron: iBestuur & VKA)

Dutch Data Forum

Tijdens het Dutch Data Forum van woensdag 27 november 2019 is het centrale thema: Data driven business. Tijdens het congres zal vanuit verschillende invalshoeken worden ingegaan op het gebruik van data binnen organisaties en de mogelijkheden om met elkaar samen te werken. Er is een hoop veranderd in de loop der jaren en daarom is enige aanpassing belangrijk om hierin mee te gaan. Het Dutch Data Forum gaat dus niet alleen over ICT, maar ook over proces- en cultuurveranderingen binnen de organisatie.


Op woensdag 27 november vindt het Dutch Data Forum plaats in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch. Het innovatieve programma is volledig praktijkgericht en gevuld met interessante sprekers.

Ben jij klaar voor een verandering binnen jouw organisatie? Klik dan hier om je aan te melden!