Return on Information 2018

IT voorspellingen

21 november 2018
IT voorspellingen
arrow image IT voorspellingen

Als reactie op 2018 – wat een jaar was van disruptie, met de snelle komst van Machine Learning, met veel blockchain pilots en grillige cryptovaluta’s – lijkt 2019 een pragmatisch jaar te worden. Zo zullen technologieen als ML, Blockchain en IoT vaste voet aan de grond krijgen binnen organisaties en zullen deze technologieën een bijdrage gaan leveren aan bedrijfsdoelstellingen.

Blind vertrouwen

Voor vele luidde 2018 een periode in van economische maar ook politieke onrust en wantrouwen. Dit gegeven heeft veel consequenties met zich meegebracht. Lang niet allemaal zijn de relevant geweest voor de meeste ondernemingen, echter is één implicatie dat zeker wel. De behoefte aan transparantie. Blind vertrouwen zoals we dat op zijn Hollands zeggen. Hierbij biedt de Blockchain technologie in specifieke gevallen uitkomt!

De transparantie die de blockchain technologie creëert kan van grote waarde zijn als het gaat om samenwerkingsverbanden van bedrijven die elkaar blindelings moeten vertrouwen. Of het nu om logistieke processen, financiele stromen of fysieke producten gaat. Blockchain wordt in 2019 het antwoord op vele problemen die een complexe supply chain mogelijkerwijs met zich mee kan brengen.

Bron: GlobalOrange

Return on Information congres

Op 28 november vindt het congres Return on Information plaats in Nijkerk in het Hart van Holland. Tijdens het congres zal Martijn Bolt - Blockchain implementation specialist – het tijdens zijn keynote “Nieuwe mogelijkheden ongestructureerde data en informatie d.m.v. Blockchain” dieper ingaan op hoe u de blockchain technologie kunt inzetten binnen uw organisatie.

Wanneer we blockchain combineren met Big Data of ongestructureerde datasets voegen we een extra laag toe aan het Big Data analyse arsenaal. Doordat vanuit een blockchain gegenereerde data onvervalsbaar en op specifieke wijze gestructureerd is ontstaan aanvullende gebruikersmogelijkheden en is de waarde van deze data hoger. Toepassingen op het gebied van fraudepreventie, compliance, eigendomsoverdracht en het kosteneffectief monetariseren van data op uiterst fijnmazig niveau kunnen voor het eerst betekenisvol worden onderzocht.

Meld u direct aan en mis zijn keynote niet!