Return on Information 2018

Ongestructureerde informatie: de 5 grootste valkuilen

31 oktober 2018
Ongestructureerde informatie: de 5 grootste valkuilen
arrow image Ongestructureerde informatie: de 5 grootste valkuilen

Het vliegt ons om de oren en komt tot ons via ontelbaar veel kanalen: data en informatie. houd jij nog het overzicht? Bij deze, I hate to break it to you, maar het gaat niet veranderen binnen nu en korte tijd. De grote hoeveelheden ongestructureerde informatie blijft exponentieel groeien. Welke consequenties heeft dat voor jou, waar zit de irritatie en hoe kun je het probleem aanpakken? In dit artikel zetten we de belangrijkst valkuilen op een rijtje.

AVG complianct

Nog steeds worden we doodgegooid met de AVG en of je wel compliant bent. Is dat niet het geval, riskeer je gigantische boetes die op kunnen lopen tot in de miljoenen euro’s.  Daarnaast krijgen organisaties die werken in een voorbeeldfunctie , zoals bijvoorbeeld de overheid, extra druk opgelegd omdat inwoners ervan uitgaan dat zij op een juist manier omgaan met persoonsgegevens.

Zoek je rot

Het komt vaak voor dat informatie wordt opgeslagen op plekken die voor één persoon heel logisch en vindbaar zijn, maar voor de rest blijkt het een zoektocht in een doolhof van informatie en data. Dit zorgt voor een inefficiënte werksfeer.

Kostbare informatie

Informatie is kostbaar, maar het opslaan ervan idem dito: hoe meer informatie je verzameld hoe meer je betaalt. Het scheelt enorm als je kunt besparen op dubbel opgeslagen documenten en foto’s.

Zorg voor structuur

Uit onderzoek blijkt dat organisaties vaak voor 80% ongestructureerde data en informatie bezitten, slechts 20% daarvan is dus gestructureerd. Hoe ga jij om met data en informatie? Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. Hoe? Download het artikel en kom erachter!

Bron: Analytics Today

Kom ook!

Meld je hier aan voor het Congres Return on Information op 28 november 2018 in Hart van Holland te Nijkerk. Naast de break-out sessie die Doxis in samenwerking met Knowliah organiseert over ongestructureerde data, biedt het congres een interessante line-up van sprekers en netwerkmomenten Wanneer je je aanmeldt kun je ook een aantal 1 op 1 gesprekken selecteren met de aanwezige sprekers. Uiteraard ontmoeten wij je ook graag tijdens een van deze gesprekken!