Return on Information 2018

Return on Information 2018

Creëer structuur in ongestructureerde data en informatie

09:20 uurOpening door dagvoorzitter Sven Blom
09:35 uurFantastic Content But Where to Find It?

Om informatie uit ongestructureerde data te halen moet je die wel weten te vinden. Documenten, audio, video en andere ongestructureerde content wordt traditioneel vaak bewaard op de plek waar het de organisatie binnenkomt of waar het wordt gecreëerd.

10:00 uurInteractieve sessie

In deze sessie komt u op een leuke, informele, snelle en spontane manier in contact met vakgenoten en experts. U kunt rechtstreeks putten uit de kennis en ervaring van andere organisaties. Dat levert concrete tips op die u direct kunt toepassen.

10:35 uurOchtendpauze op het netwerkplein.
11:10 uurDataduizeligheid; het onderschatte euvel van digitalisering

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler en het tempo waarin dat gebeurt ligt steeds hoger. Ook organisaties volgen die trend, waarbij software en papierloos werken steeds meer wordt gezien als de heilige graal om problemen op te lossen.

11:35 uurDe Fakir, Holle Bolle Gijs en de digitale snelweg: een verhaal over een nieuw tapijtje

De Efteling is in 2015 begonnen om orde te scheppen in de ongestructureerde informatie. Inmiddels kijken we terug op een mooie ontdekkingsreis. Frieke Hazendonk, Teamlead Documentmanagement, neemt u mee in de reis naar een beter beheer van ongestructureerde informatie.

12:00 uurOngestructureerde data en informatie als goudmijn voor hackers

Voor organisaties blijft het uitdagend om waardevolle informatie te halen uit ongestructureerde data en informatie, maar voor hackers behoort dit tot de orde van de dag.

12:25 uurLunchpauze op het netwerkplein.
13:30 uurWordt op een later tijdstip bekend gemaakt
13:45 uurNieuwe mogelijkheden ongestructureerde data en informatie d.m.v. Blockchain

Met Blockchain kan de betrouwbaarheid en juistheid van data en informatie over ketens heen worden gegarandeerd en zijn bewerkingen op data 100% verifieerbaar. Wanneer we blockchain combineren met Big Data of ongestructureerde datasets voegen we een extra laag toe aan het Big Data analyse arsenaal.

14:15 uurBreak-out A1: Blinkende BI-cockpits? Start met je ongestructureerde data!

Goede sturingsinformatie, shiny BI-dashboards; we kijken likkebaardend naar de eindeloze mogelijkheden die de berg digitale data biedt.

14:15 uurBreak-out A2: Get to the heart of your unstructured data

Companies are sitting on a wealth of data, but to make it valuable, it needs to be discovered, classified, stored and analysed. This is easy for structured data, but what about the unstructured part?

14:40 uurMiddagpauze op het netwerkplein.
15:20 uurIND Best practice: Migratieroutes destilleren uit non-structured data

Hoe komt een asielzoeker Nederland binnen? Hoe heeft hij gereisd? Welk motief heeft hij om zijn land te ontvluchten.

15:45 uurArtificial Intelligence om ongestructureerde informatie te structureren

80% van alle informatie is ongestructureerd, zoals tekst, beeld en video, terwijl deze contextuele informatie cruciaal is voor uw kennispositie.

16:20 uurAsluiting door de dagvoorzitter
Top