5 datamanagement tips bij uitstek

5 datamanagement tips bij uitstek

Ben jij klaar voor datagedreven beslissingen?

Gratis downloaden
12 september 2018

De kracht van data en analytics is immens. Toch blijft de stap naar het maken van datagedreven beslissingen en acties bij veel ondernemingen nog uit. Uit onderzoek van TDWI komt naar voren dat slechts één derde van de organisaties die mee deden aan dit onderzoek de stap naar datagedreven werken echt hebben gezet. Bedrijven blijven steken in de analysefase en het verkrijgen van inzichten. Wil je ook datagedreven gaan werken? Wil je het datamanagement naar een hoger niveau tillen? Deze whitepaper voorziet je van 5 tips die je hierbij helpen.

Op weg naar een nieuwe datastrategie

Welk geheim gaat er schuil achter de bedrijven die wel de sprong in het diepe waagden? Hoe hebben zij de stap naar datagedreven werken gezet? Organisaties die deze stap hebben gezet hebben dit ook volledig gedaan. Ze hebben datagedreven werken volledig omarmd, zijn doelgericht, transparant en werken goed samen. Het management is sterk en gelooft in een nieuwe datastrategie. Mensen krijgen de middelen die ze nodig hebben om de nieuwe strategie uit te rollen.

5 tips bij uitstekende datamanagement

Mensen die denken dat dit een eenvoudig proces is, hebben het mis. De eilandcultuur moet de deur uit en samenwerking moet tot stand komen om tot het ultieme resultaat te komen. Om te starten helpen we je alvast een handje. Deze 5 tips kunnen je een aardig eind op weg helpen om te werken naar een datagedreven strategie. We verklappen de eerste 3 tips alvast:

  1. Relaties opbouwen om samenwerking te bevorderen
  2. Maak data beschikbaar en betrouwbaar
  3. Bied de juiste middelen aan om met data aan de slag te gaan

Organisaties staan voor steeds grotere uitdagingen. Om met deze uitdagingen om te kunnen gaan is het belangrijk om de nieuwe manier van werken echt te omarmen. Wil je meer weten over de bovenstaande tips of wil je de overige 2 tips weten? Download dan deze whitepaper over datagedreven management en analytics.

Gratis downloaden