Aan de slag met IoT

Aan de slag met IoT

Kies de oplossing die bij je past

Gratis downloaden
23 mei 2019

Wanneer je als chipsfabrikant klachten krijgt van consumenten dat ze lege chipszakken hebben gekocht, dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Een fabrikant heeft daarom een speciaal team in het leven geroepen die hier een ingenieuze oplossing voor bedacht. Een machine weegt de chipszakken en wanneer ze te licht zijn krijgt de operateur een bericht dat de zak uit het productieproces gehaald moet worden. In de eerste week worden er 10 zakken onderschept, maar na enkele weken worden er geen lege zakken meer gedetecteerd. Wat blijkt? De operateur vond het erg vervelend dat hij elke keer handmatig de zakken chips uit het productieproces moest halen. Hij kocht daarom een ventilator die de lege zakken van de band afblies voordat ze in het weegproces terecht kwamen. Dit is een mooi voorbeeld van het kiezen van de verkeerde IoT-oplossing. Waar hier gekozen is voor een PaaS-oplossing (het ontwikkelen van een systeem om de zakken te wegen), moest er eigenlijk een SaaS-oplossing (een ventilator kopen) zijn gekozen. Hoe jij precies voor de juiste oplossing kiest, lees je in deze whitepaper.

SaaS of PaaS?

Maar hoe kies je nu voor een PaaS- of een Saas-oplossing? Beide oplossingen hebben namelijk grote voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een SaaS-oplossing is dat het snel up-and-running is, want het is een grotendeels kant-en-klare oplossing. Dit kan echter ook een nadeel zijn. Het is hierdoor soms lastig om de oplossing aan te passen aan de behoeftes van jouw bedrijf. Wil je maatwerk en volledige controle? Dan is de PaaS-oplossing wellicht een betere keuze.

Meer weten over IoT?

In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de verschillende IoT-oplossingen, zodat jij de juiste keuze kan maken voor het bedrijf. Zo vermijd je een dure investering in een weegsysteem terwijl de ventilator het net zo goed deed.

Gratis downloaden