Aan de slag met jouw data- en analyticsstrategie

Aan de slag met jouw data- en analyticsstrategie

Dit e-boek met best practices en klantcases helpt je vooruit

Gratis downloaden
4 december 2019

Iedere businessanalist en elk data science team heeft datagedreven werken met stip bovenaan de agenda staan. Weg met beslissingen gebaseerd op het onderbuikgevoel. Wat telt is het opzetten van een data- en analyticsstrategie en het faciliteren van volledig datagedreven werken. Natuurlijk gaat dit gepaard met uitdagingen en is de weg naar datagedreven werken niet altijd eenvoudig, maar deze wegen niet op tegen de vele voordelen.

Waarom is dit e-boek wat voor jou?

Dit e-boek biedt een helpende hand bij het opzetten van een data- en analyticsstrategie voor jouw organisatie. Zo lees je in dit e-boek onder andere meer over:

  • 5 tips om datagedreven te worden
  • Best practices van TDWI voor het verbeteren van jouw datapreparatie
  • Tips voor het opstarten van data analytics projecten
  • Klantcases van Volvo Trucks en Mack Trucks over de inzet van AI
  • En meer…

5 tips voor een datagedreven organisatie

Op basis van onderzoeken in diverse branches stelden de analisten van TDWI 5 best practices op die ze zagen bij succesvolle datagedreven organisaties. Je leest ze rustig allemaal na in dit e-boek, wij vertellen je alvast iets meer over het belang van een goede samenwerking.

Tip 1: bouw relaties om samenwerken te ondersteunen

Wil je echt datagedreven werken? Dan is samenwerking tussen verschillende afdelingen cruciaal. Voor veel bedrijven is dit geen eenvoudige opdracht; vaak liggen de business en de IT-afdeling niet op één lijn en zijn er een hoop misvattingen die samenwerken moeilijk maken. Zo denkt de business maar al te vaak dat IT niet het belang van snelle resultaten begrijpt en denkt IT (onterecht) dat de business geen oren heeft naar de prioriteiten op het gebied van datamanagement. Duidelijk gedefinieerde rollen en gemeenschappelijke doelen moeten de samenwerking een boost geven.

Benieuwd naar de andere best practices? Wil je meer weten over het TDWI-onderzoek of lijken de klantcases je wel wat? Dan mag je dit e-boek over het opzetten van een succesvolle data- en analyticsstrategie niet missen!

Gratis downloaden