Afscheid nemen van papierwerk

Afscheid nemen van papierwerk

Stap één in onze reis naar een virtuele samenleving

Gratis downloaden
24 april 2019

We leven in een wereld die altijd ‘aan’ is. Midden in de nacht jouw favoriete serie streamen, het journaal opnieuw bekijken of een nieuwe telefoon bestellen. Overal waar we online gaan, laten we een digitaal dataspoor na. De hoeveelheid data die bedrijven over ons verzamelen groeit razendsnel en deze data is de drijfveer voor innovatie en kennis. Dit alles heeft een behoorlijk invloed op ons leven, op ons werk en op onze samenleving.

De reis richting de virtuele samenleving

Dat ons leven en werk er in pakweg 10 jaar heel anders zal uitzien, dat weten we wel. Maar hoe krijgen we grip op deze virtuele toekomst? Bedrijven en organisaties kunnen niet van een analoge vorm van werken opeens volledig virtueel werken. Het is een reis langs 4 fases van werk organiseren die je ontdekt in deze 4-delige whitepaper reeks. Deze whitepaper vertelt meer over de eerste fase: de stap van klassiek bureaucratisch, analoog werken naar hybride werken.

Volledig analoog bestaat niet meer

Er is geen enkel bedrijf wat nog volledig analoog werkt, maar het duurzame papierloze kantoor wat we in de jaren 80 als doel stelden, dat is er ook nog niet. Papier is nog steeds een belangrijk onderdeel van veel organisatie en de printer is nog lang niet verbannen naar de kringloopwinkel. Niet alleen de hoeveelheid papier staat symbool voor het analoge karakter, ook het denken over informatiemanagement gebeurt in een analoog kader. Computers zijn in wezen digitale archiefkasten vol mapjes en schijven. Bij deze organisaties zijn geïntegreerde cloudomgevingen nog lang niet aan de orde. Kortom, ze werken analoog met digitale middelen.

Hoe gaan we verder?

Hoe bereiden we analoge organisaties voor op de volgende stap in hun reis richting virtueel werken? Wat zijn de kenmerken van een analoge organisatie? Zijn er aspecten uit de analoge werkomgeving die ook in de volgende fases van werk handig zijn? Lees het in deze whitepaper en reis met ons mee van analoog naar hybride werken.

Gratis downloaden