Analytics voor de gewone medewerkers

Analytics voor de gewone medewerkers

Data analytics toegankelijker maken voor iedereen

Gratis downloaden
14 juli 2016

Business Intelligence of data analytics, noem het zoals je wil maar organisaties van over de hele wereld zijn op zoek naar manieren om hun verzamelde data volledig te analyseren en gebruiken. Dit doen ze onder andere om de volgende redenen:

  • Het beter begrijpen en inzetten van bedrijfsprocessen
  • Koop- en verkoopgedrag beter begrijpen
  • Trends herkennen om hierop snel te kunnen inspelen

75% heeft onvoldoende toegang tot data analytics

De vraag naar data analyse heeft voor een hele nieuwe industrie gezorgd. Bedrijven nemen massaal analytics specialisten aan om aan het werk te gaan met hun data. Deze specialisten zijn voornamelijk data analisten en data scientists. Het probleem is nu echter, dat er niet veel van deze specialisten zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat 75% van alle organisaties geen of onvoldoende toegang heeft tot enige vorm van data analytics wanneer bedrijfskritische beslissingen worden gemaakt.

Schaarste van data specialisten

Naast de schaarste op het gebied van data specialisten, kost het ook enorm veel geld om er een aan te nemen. Wat hierin een oplossing kan zijn is het beter gebruik maken van de datamedewerkers die de organisatie nu al bezit. Wanneer deze getraind worden om op een eenvoudige manier toch productief te kunnen werken met analytics, kan dit de organisatie kostenbesparing opleveren.

Download de whitepaper voor meer informatie over de noodzaak van data analysts en data scientists binnen de organisatie. Er wordt dieper ingegaan op oplossingen bij het inzetten van de huidige data medewerkers. Hierdoor wordt de schaarste van data specialisten opgevangen.

Gratis downloaden