Analytics: wat kan het voor u betekenen?

Analytics: wat kan het voor u betekenen?

De veranderende rol van het paraplubegrip analytics

Gratis downloaden
14 februari 2018

Het omgaan met data is geen nieuw fenomeen. Vroeger vertrouwden we allen onze technische specialist met delicate data, tegenwoordig kan iedereen in de organisatie bij deze gegevens. Het wordt gebruikt voor opleidingsdoeleinden, maar ook om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Niet meer weken wachten op de juiste informatie, binnen twee minuten heeft u alle informatie die nodig is en de impact is vaak ook nog eens groter.

Data-analyse en visualisatie zijn de sleutelwoorden

Een data-analist heeft nog steeds het zelfde doel: data verkennen, kansen spotten en gaandeweg vragen beantwoorden. Data is een goed middel om zaken verder te onderbouwen, maar alleen als de gegevens relevant en begrijpelijk zijn. Hoe maakt u data relevant? Aan de hand van data-analyse. Hoe maakt u uw analyse begrijpelijk? Met visualisatie. Door deze twee te combineren maakt u data-analyse visueel en makkelijker om te delen.

Wat is analytics anno nu?

Mensen zijn gewend om problemen op een iteratieve manier op te lossen. We herhalen aan de hand van ideeën en vragen, op zoek naar antwoorden. Analytics werkt niet heel anders. Het proces is zo ontworpen dat het onze manier van denken simuleert. Analytics stelt vragen over uw data en wil deze inzichten met u delen

Wat heeft u aan deze whitepaper?

Analytics, data analyse, business analytics, data discovery, visualisatie en geavanceerde analytics, wat is het verschil? Hoe werken deze concepten met elkaar samen? Zou het ons eigenlijk wel wat moeten schelen? Door het lezen van deze whitepaper bent u weer helemaal op de hoogte. We duiken in de belangrijkste analytics-termen om er achter te komen wat analytics vandaag de dag voor u kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van het juiste platform. Met deze whitepaper kunt u uw data echt aan het werk zetten.

Gratis downloaden