Artificial Intelligence met data en modellen waar je op kunt vertrouwen

Artificial Intelligence met data en modellen waar je op kunt vertrouwen

Hoe beter de data, hoe beter de resultaten

Gratis downloaden
8 oktober 2018

Artificial intelligence (AI) oftewel kunstmatige intelligentie lijkt de heilige graal te worden. In deze whitepaper wordt ingegaan op een aantal mogelijkheden van AI en op de voorwaarden voor succes waarin een goed doordachte datamanagementstrategie onontbeerlijk is dan wel goed op orde moet zijn.

 AI vraagt om goed doordachte datastrategie

Bij het opzetten en uitrollen van AI-projecten moet er op de data kunnen worden vertrouwd. De data moet van goede kwaliteit zijn, maar ook moet u er van uit kunnen gaan dat de data compliant is met de geldende wet en regelgeving zoals de AVG (GDPR). Data Governance is daarom essentieel. In deze whitepaper lees je hoe je de valkuilen vakkundig omzeilt. Ongeacht de sector, van manufacturing tot de zorgsector; de interesse in AI is branche-overschrijdend. Waarom? Hier zijn enkele voorbeelden:

  • AI voegt intelligentie toe aan bestaande producten: Dankzij AI lijkt een chatbot op een gesprek met een echte medewerker.
  • AI past zich aan door progressief te leren: Het komt erop neer dat de data de programmering doet. Het algoritme leert zichzelf te verbeteren. Of het nu gaat om schaken of om te ‘bedenken’ welk product hij volgende keer kan aanbevelen. Het model past zich aan op basis van de nieuwe data of op basis van geleerde inzichten.
  • AI bereikt nauwkeurigheid die voorheen onmogelijk was. Applicaties zoals bijvoorbeeld Alexa, Google Search en Google Photos (allemaal deep learning toepassingen) worden
    nauwkeuriger naarmate we ze vaker gebruiken. Op medisch gebied slagen AI-technieken net zo goed in het opsporen van kanker op een MRI dan radiologen.

Geef datamanagement prioriteit

Net zoals bij zoveel analytics toepassingen geldt het principe: garbage in, garbage out. Zijn de basisdata voor je machine learning algoritme niet goed, dan zullen ook je resultaten inaccuraat en inconsistent zijn. Data wordt steeds belangrijker: het bedrijf met de beste data zal een voorsprong nemen op zijn concurrenten. Start met een gedegen datamanagementplan. Ontdek in deze whitepaper 5 best practices die helpen bij het opzetten van machine learning-toepassingen en leg de basis voor jouw AI-succes.

Gratis downloaden