Betere BI-tools door netwerkbenadering

Betere BI-tools door netwerkbenadering

Sneller eenduidiger antwoorden uit data

Gratis downloaden
12 januari 2017

Het landschap van business analytics is veranderd. Er is een kloof ontstaan tussen gecentraliseerde IT-teams die de businesseisen van het bedrijf ondersteunen en zelfsturende teams die grotere flexibiliteit willen. Weet een bedrijf deze kloof te dichten, wordt BI succesvol. Hoe u dat doet, leest u in de whitepaper A Platform for Networked Business Analytics.

Netwerkbenadering van het BI-platform

Het gaat erom om data hapklaar te maken, zodat gebruikers lang moeten wachten op antwoorden of de hulp van de IT-staf moeten inroepen. Ze willen gemakkelijk en snel met data overweg kunnen. Daarvoor zal eerst de data uit verschillende bronnen goed ontsloten moeten worden. Dit kan door een platform te gebruiken dat een netwerkbenadering hanteert dat flexibiliteit en productiviteit garandeert.

Zelf aan de slag met data

Een plaatje zegt meer dan 1000 getallen. Het is fijn als de getallen gemakkelijk via dubbelklikken en slepen gevisualiseerd kunnen worden.  Hiernaast is het ook handig als gebruikers zelf de data kunnen sorteren en doorzoeken. Gebruiksvriendelijke dashboards zijn dé sleutel om van data inzichten te maken.
Deze inzichten moeten natuurlijk wel op verschillende manieren gepresenteerd kunnen worden. Een BI-platform zal daarom bevindingen in onder andere PDF, PowerPoint, Excel en CSV moeten kunnen exporteren.

Einde aan verschillende waarheden

Omdat veel desktopprogramma’s belangrijke analytics-toepassingen missen, zingen er vaak verschillende waarheden rond op basis van dezelfde data. Het Birst Unified Business Model maakt daar een eind aan, met behulp van het Open Database Connectivity protocol (ODBC). Door de naadloze integratie op de achtergrond merken gebruikers niet dat de queries via ODBC worden verwerkt.

BI-tools ook mobiel gebruiken

De mobiele gebruiker is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Daarom zullen BI-tools ook zeker op allerlei appraten gebruikt kunnen worden. Soms is even geen internet beschikbaar, ook dan moet een programma antwoorden uit data kunnen blijven geven.

Security en schaalbaarheid beter in de cloud

Als een BI-platform multi-tenant is en in de cloud staat, zijn daar verschillende voordelen uit te behalen. Schaalbaarheid, automatische updates, directe toegang tot data, een betere data-integratie en betere security zijn maar enkele voorbeelden. Wilt u weten hoe u dankzij een modern BI-platform sneller de juiste antwoorden uit data haalt? Download dan direct de whitepaper A Platform for Networked Business Analytics.

Gratis downloaden