BI-tools checklist

BI-tools checklist

Zo kiest u de beste software voor Business Intelligence en analytics

Gratis downloaden
23 december 2016

Gebruikers van Business Intelligence en analytics-tools binnen een organisatie hebben vaak uiteenlopende eisen. Dat maakt de keuze van de juiste oplossing niet eenvoudig. Voordat u aan de selectie van een BI-tool begint, moet u de juiste vragen binnen uw organisatie stellen. Welke functies hebt u precies nodig?

10 vragen die uw perspectief op BI veranderen

Deze whitepaper stelt de 10 vragen die binnen uw organisatie moeten worden beantwoord voordat u een BI/analytics-tool aanschaft. Zo’n oplossing kan uw organisatie zoveel voordeel bieden, dat u beter niet over één nacht ijs kunt gaan. De businessscenario’s in dit document vereenvoudigen uw keus. We lichten een tipje van de sluier:

Wilt u de huidige performance vergelijken met die uit het verleden?

De beste manier om zakelijke beslissingen te nemen is in veel gevallen het vergelijken van de historische performance met de huidige performance. Doel is de toekomstige resultaten te voorspellen of bij te sturen. Dit is alleen mogelijk wanneer u een systeem gebruikt met de mogelijkheid om snapshots te maken; anders is niet na te gaan of en wanneer bepaalde gegevens zijn gewijzigd.

Hebben uw collega’s allemaal dezelfde kennis van analytics?

Een data-analist voelt zich als een vis in het water met ruwe data. Hij speelt graag met de data en trekt op basis daarvan zijn eigen conclusies. Een manager aan de businesskant wil makkelijker te behappen materie; met behulp van interactieve dashboards en visualisaties krijgt hij inzicht en kan hij beslissingen nemen. Met andere woorden, verschillende soorten medewerkers hebben verschillende eisen als het om analytics-software gaat.

Wilt u voorspellingen over de toekomst doen?

Historische data worden geanalyseerd om in de toekomst betere beslissingen te nemen en zo de winst te optimaliseren. Een supply chain analist wil prijzen en aantallen in het systeem kunnen aanpassen om zo te voorspellen wat het effect van die verandering is. Deze analyse is alleen mogelijk door data uit verschillende systemen te combineren en hier een ‘what if’-analyse op los te laten. Uiteraard is dit alleen mogelijk met de juiste software.

Checklist BI-tools

In deze whitepaper wordt ook uitgebreid stilgestaan bij 7 andere vragen die uw perspectief op Business Intelligence veranderen. Gebruik deze vragen als een checklist wanneer u twijfelt welke BI-oplossing voor uw organisatie de meest passende en winstgevende is.

Gratis downloaden