Kennis

Business Intelligence is een term die wordt gebruikt voor het verzamelen van data waarbij de gegevens uit data worden omgezet in informatie. Business Intelligence wordt vaak gezien als parapluterm waaronder het verzamelen van data, de analyse van data, het verwerken van data en het maken van rapportages op basis van data vallen. Business Intelligence software is een hulpmiddel die organisaties handvatten biedt bij het vergaren en analyseren van data.

 
 
Wil je analytics tools aanbieden aan jouw klanten?

Wil je analytics tools aanbieden aan jouw klanten?

Het aanbieden van analytics mogelijkheden aan jouw klanten is een absolute meerwaarde voor de onderneming. Het zorgt namelijk voor een grotere klanttevredenheid en opent deuren naar nieuwe omzet. Ga je zelf aan de slag met het bouwen van BI-tools of kies je liever voor bestaande gespecialiseerde software? Deze whitepaper helpt je op weg en zet 7 belangrijke punten op een rij die je helpen bij het maken van een doordachte beslissing.

 
Deze BI-trends mag je dit jaar niet uit het oog verliezen

Deze BI-trends mag je dit jaar niet uit het oog verliezen

Kunstmatige intelligentie, natural language processing, data -democratie, hou jij het nog allemaal bij? Welke trends mag je in 2019 echt niet uit het oog verliezen? Dit trendrapport zet de 10 belangrijkste BI-trends voor dit jaar op een rij en vertelt je in detail wat ze precies kunnen betekenen voor jouw organisatie. Laat je inspireren door deze niet te missen ontwikkelingen.

 
Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Datagedreven bedrijfsvoering vraagt om een transformatie

Data en analytics vormen de basis voor datagedreven beslissingen. Organisaties willen hun beslissingen nemen gebaseerd op keiharde cijfers in plaats van onderbuikgevoel. Toch blijkt de weg naar echt datagedreven werken makkelijker gezegd dan gedaan. Ontdek in dit best practices rapport waar organisaties staan en welke obstakels ze tegenkomen.

 
5 datamanagement tips bij uitstek

5 datamanagement tips bij uitstek

Data & analytics zijn niet meer alleen voor exclusieve bedrijven. Elke organisatie kan op een eenvoudige manier inzicht in zijn data krijgen. Maar hoe zet je ook daadwerkelijk de stap naar een datagedreven organisatie? De 5 datamanagement tips is deze whitepaper geven je alvast een duwtje in de goede richting. Zet de laatste stap en maak ook datagedreven beslissingen!

 
De basis voor een succesvolle datastrategie

De basis voor een succesvolle datastrategie

De data binnen organisaties blijven toenemen. Via diverse kanalen zoals sociale netwerken en zoekmachinegedrag ontvangen we elke dag nieuwe gegevens die ons kunnen helpen bij het nemen van strategische keuzes. Voorwaarde is wel dat je in staat bent om deze ruwe data om te zetten in behapbare en bruikbare informatie. Ontdek de voordelen en toepassingen van BI-software in deze whitepaper.

 
Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Business Intelligence (BI) is sterk veranderd. Waar het voorheen veelal hulp bij rapportering inhield, richt BI zich nu meer op self-service platforms en dataverkenning voor analyse. Met de recente zevenmijlssprongen in technologie groeit ook de informatiekennis en –kunde van zakelijke gebruikers mee. Lees in deze whitepaper hoe BI er over twee jaar uitziet en wat de drie belangrijkste punten zijn die leidinggevenden moeten weten om het meeste uit BI te halen.

 
Analytics: wat kan het voor u betekenen?

Analytics: wat kan het voor u betekenen?

Analytics, data analyse, business analytics, data discovery, visualisatie en geavanceerde analytics, wat is het verschil? Hoe werken deze concepten met elkaar samen? We duiken met deze whitepaper in de belangrijkste analytics-termen om er achter te komen wat analytics vandaag de dag voor u kan betekenen.

 
AI: is uw organisatie er klaar voor?

AI: is uw organisatie er klaar voor?

Artificial Intelligence (AI) biedt grote kansen, maar zijn organisaties er al klaar voor? In deze studie onderzoeken we de "Enterprise Readiness" van AI. Plukt de concurrentie inmiddels de vruchten van AI of missen ze de juiste tooling of skills? Dat en veel meer leest u in deze grootschalig gehouden enquête.

 
Internet of Things data goed benutten

Internet of Things data goed benutten

Het Internet of Things is dé sleutel tot een efficiëntere bedrijfsvoering. De laatste, losse eindjes van het internet der dingen zijn nog niet goed aan elkaar geknoopt. In vier stappen kunt u wél waarde uit Internet of Things data halen.

 
Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

Unified Data Architecture: van inzicht naar actie met big data

De opkomst van het gebruik van big data heeft er voor gezorgd dat ook business intelligence flink veranderd. Big data zorgt binnen organisaties voor nieuwe kansen, maar ook voor nieuwe uitdagingen. Zo zijn het ophalen, opslaan en toegang krijgen tot de juiste informatie nieuwe uitdagingen geworden. Download de whitepaper voor meer informatie.

 
Besluitvorming verbeteren met analytics

Besluitvorming verbeteren met analytics

Data groeit. Zowel intern als extern wordt er steeds meer verschillende soorten data gegenereerd en het volume ervan neemt ook snel toe. Veel organisaties willen deze data gebruiken in hun processen en besluitvorming, maar weten nog niet goed hoe. In deze webcast worden enkele tips gegeven om de organisatie in staat te stellen data driven decisions te nemen.

 
Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Wat is Predictive Analytics en wat zijn de voordelen?

Predictive Analytics is een methode om toekomstige gedragingen van (potentiële) klanten en gedragingen te kunnen voorspellen. Dit gebeurd op basis van analytische gegevens. Door effectieve Predictive Analytics software in te zetten worden organisaties ondersteund door middel van een brede range aan algoritmes en methodes.

 
Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Voordat een Business Intelligence oplossing wordt geïmplementeerd moet worden bekeken wat de gevolgen en wat de voordelen voor de diverse belanghebbenden zijn. De wensen moeten na de implementatie van een nieuwe Self-Service BI oplossing wel ingewilligd worden. De infographic geeft handvatten bij het maken van een keuze voor een Self-Service BI oplossing.