5 vereisten voor een big data platform

5 vereisten voor een big data platform

Five Requirements For Big Data Platforms

Gratis downloaden
2 december 2015

Big data is zowel een uitdaging als een kans. Waarbij de uitdaging is dat grote hoeveelheden data overweldigend kunnen zijn  voor een systeem die niet de beschikking heeft om data automatisch vast te leggen, op te slaan, te beheren en te analyseren. Daarnaast is er een kans op een concurrentievoordeel als de organisatie gebruik maakt van het juiste big data platform.

Er zijn vijf fundamentele eisen aan een hedendaags big data platform en een platform voor de toekomst. Een big data platform moet een organisatie in staat stellen om:

  1. Maak 100% gebruik van de data
  2. Overal naadloos data ontwikkelen, implementeren en consumeren
  3. Bereik schaalbaarheid en snelheid zonder compromissen
  4. Maak gebruik van open, uitbreidbare en ontwikkelaargeoriënteerde technologie
  5. Realiseer kostenefficiëntie die werkt

Het big data probleem
Bedrijven komen een aantal onverwachte uitdagingen tegen tijdens het in gebruik nemen van big data. Vaak is het definiëren van deze uitdagingen al moeilijk, zeker wanneer ze blijven veranderen. Juist het begrijpen en implementeren van deze uitdagingen is een essentiële stap  in het selecteren van een big data platform.

De uitdaging voor veel bedrijven is dat er meer data wordt gecreëerd dan ooit te voren. Om klaar te zijn voor big data moeten bedrijven ook om gaan met meerdere soorten informatie. Denk hierbij aan weblogs, call center voice data, video en nog veel meer. Dit spreekt ook voor de onvoorspelbaarheid van data. Hoeveel data krijgt de organisatie morgen voor zijn kiezen en hoeveel over vijf jaar? Is het mogelijk om te voldoen aan de behoeften van de organisatie en de klanten? Lees in de whitepaper meer over het antwoord op de bovenstaande vragen.

Download de whitepaper
Lees in de volledige whitepaper meer over de vijf bovenstaande eisen voor een big data probleem. Daarnaast gaat de whitepaper in op de reden dat veel big data platformen te kort schieten. Achterin de whitepaper worde nogmaals de hoofdpunten van de whitepaper op een rijtje gezet.

Gratis downloaden