Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

Big data analytics in 2016: kansen en uitdagingen

The disruptive power of big data

Gratis downloaden
2 december 2015

Big data, veel organisaties maken er gebruik van om meer kennis op te doen over de markt, om het concurrentievermogen te verbeteren en om activiteiten en bedrijfsmodellen te transformeren. Net zoals het internet en computers, leren organisaties ook big data en informatiemanagement te gebruiken om voordeel te behalen. Doe je dit niet, dan is het risico aanwezig dat de concurrentie je inhaalt.

Deze whitepaper gaat in op de big data revolutie, wat het is, welke kansen het kan creëren en welke uitdagingen aanwezig zijn. Waarom is het zo belangrijk om in gesprek te gaan met je data? Big data is een uitdaging en bedrijven moeten voldoen aan deze uitdaging om het hoofd boven water te houden in dit big data tijdperk.

Waarom is big data anders?
Big data refereert doorgaans naar een hoeveelheid aan data dat groter is dan traditionele IT-systemen en technologieën kunnen opslaan, beheren en verwerken. Dit komt niet alleen doordat de datagroei de technologiegroei overtreft. Big data heeft fundamentele verschillen waardoor een andere aanpak noodzakelijk is. Gartner identificeert deze trend van big data analytics aan de hand van de beroemde drie v’s. Dit zijn:

  • Volume – de hoeveelheid data aanwezig
  • Velocity – de snelheid waarmee de data is ontstaan en verwerkt moet worden
  • Variety – het scala van verschillende data sources en formaten.

Verschillende factoren van big data kunnen escaleren in het volume, de snelheid en de diversiteit.

Big data analytics: een nieuwe aanpak voor big data
Big data is afkomstig van nieuwe bronnen in ongekende volumes. Denk hierbij aan geïntegreerde bedrijfsdata, web 2.0 en socia media, sensoren, publieke databronnen en ga zo maar door. Lees hierover meer in de volledige whitepaper. Al deze databronnen zijn beschikbaar voor organisaties. Maar wat komt er uit deze data?Hoe kan een bedrijf deze big data gebruiken om activiteiten nog efficiënter te maken, het concurrentievermogen te verbeteren en de winst te verhogen?

Download de volledige whitepaper en lees meer over big data analytics. Deze whitepaper geeft een aantal concrete handvatten voor verbetering, gaat in op de uitdagingen van big data en een mogelijke IT-oplossing om beter met big data om te gaan.

Gratis downloaden