Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Big data en Fast data: eerder inspelen op inzichten

Webcast: Leren van Big Data en implementeren vanuit Fast Data

Gratis downloaden
12 juli 2016

De fysieke en digitale wereld komen steeds meer samen. Devices zoals bijvoorbeeld een smart thermostaat worden steeds slimmer doordat ze met sensoren zijn voorzien. Deze devices blijven continu informatie geven en bedrijven slaan dat op. Op deze manier ontstaat big data.

Big data is eigenlijk te laat

Als het gaat om de bronnen van big data, dan zien we dat deze informatie real-time wordt opgehaald. Big data oplossingen daarentegen verwerken deze informatie pas als het al opgeslagen is. Als de organisatie hierop wil acteren is dit eigenlijk te laat. Een ander probleem is dat big data veel inzichten kan bieden, maar dat het lastig is om deze inzichten te delen in de organisatie. Daarnaast hebben veel organisaties moeite om deze inzichten vervolgens om te zetten in acties.

Big data en Fast data

In deze webcast wordt de datawereld onderverdeeld in big data en fast data. Big data wordt hierin gezien als hetgeen dat staat voor “data at rest”. Data at rest is data dat al verzameld en opgeslagen is. Fast data is data dat op het moment dat het verzameld wordt, gelijk verwerkt wordt. Voorbeelden hiervan zijn sensordata, transactiedata of data van een klant die op dit moment op de website van de organisatie zit.

Bekijk deze webcast voor meer informatie over de voordelen van de samenwerking tussen big data en fast data. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de voordelen nader toegelicht.

Gratis downloaden