Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

10 voorspellingen van de experts

Gratis downloaden
22 december 2016

Elk jaar wordt bij Tableau, het softwarebedrijf dat zich specialiseert op het gebied van Business Intelligence en analytics, intern gediscussieerd over de nieuwste trends in de branche. Het resultaat is een lijst met 10 big data- trends waar u niet onderuit kunt. De mogelijkheden van data in combinatie met analytics en het Internet of Things zijn ongekend. AnalyticsToday licht een tipje van de sluier op.

Trend 1: Big data makkelijker te doorzoeken

Zakelijke gebruikers willen data vanuit Hadoop gebruiken voor snellere KPI-dashboards en Exploratory Data Analysis. Daarom gebruiken ze snellere databases als Exasol en MemSQL, Hadoop-gebaseerde opslagsystemen als Kudu of technologieën die snelle zoekopdrachten mogelijk maken. De grenzen tussen traditionele data warehouses en big data vervagen.

Trend 5: Verscheidenheid aan data steeds belangrijker

Gartner definieert big data als de 3 V’s: high-volume (groot volume), high-velocity (grote snelheid) en high-variety (grote verscheidenheid). De V’s groeien alle 3, maar variety is de grootste groeifactor op het gebied van big data-investeringen. Deze trend zal in de nabije toekomst nog belangrijker worden. Zeker wanneer bedrijven nog meer databronnen proberen te integreren en zich gaan richten op de long tail van big data .

Trend 7: Nieuwe kansen voor self-service analytics

Zo’n beetje elk apparaat bevat in de nabije toekomst een sensor die informatie terugstuurt naar de producent. Dit Internet of Things zorgt voor massa’s aan gestructureerde én ongestructureerde data. Veel hiervan staat in de cloud. Hierdoor stijgt de vraag naar analytics-tools die gemakkelijk toegang krijgen tot een verscheidenheid aan databronnen in de cloud en deze kunnen combineren. Op die manier kan elke medewerker voor wie dat relevant is, zelf toegang krijgen tot de data.

Big data-trends en uw organisatie

Big data is een thema dat definitief is doorgebroken. Steeds meer organisaties slaan data in alle soorten en maten op, verwerken ze en halen er waarde uit. Sommige toepassingen in de nabije toekomst zijn nu al te voorspellen, andere zijn koffiedik kijken. Hoe dan ook, er is geen tijd te verspillen! De toekomst begint vandaag: begin nu met analytics en laat u inspireren door deze whitepaper.

Gratis downloaden