Bouwplan voor een succesvol data science team

Bouwplan voor een succesvol data science team

Borg datagebruik binnen je bedrijf

Gratis downloaden
27 augustus 2018

Organisaties van groot naar klein willen het allemaal. Niet meer beslissen op gevoel, maar op basis van harde data. Data is de benzine die uiteindelijk digitale transformatie, hogere efficiëntie, groei en innovatie mogelijk maakt. Het data science team is de motor die van de ruwe data inzichten maakt waarmee strategie, uitvoering en innovatie slimmer worden. Hoe maak je zo’n motor en uit welke onderdelen bestaat het?

Data science?

Voordat we ingaan op het data science team is het handig om uit te leggen wat data science is. Dit is een combinatie van programmeervaardigheden, wiskunde, statistiek en domeinkennis. Data science verschilt van traditionele analytics, omdat data science alleen op de toekomst is gericht. Dat is ook veel interessanter, want je wil graag weten wat er gaat gebeuren en waarom. Met behulp van slimme technologie en de juiste mensen kun je nu in de toekomst kijken.

Liever een team dan een alleskunner

Een schaap met de 5 poten is altijd de gemakkelijkste oplossing, maar vaak ook de duurste. Zoek maar eens een kandidaat die alle benodigde kennis en vaardigheden in huis heeft. Ideaal zou het zijn als één collega de infrastructuur tot de presentatie aan het hogere management neer kan zetten. Deze mensen zijn moeilijk te vinden en nog moeilijker vast te houden. Handiger is het om een team van experts te vormen. Een data science team bestaat onder andere uit de volgende rollen:

  • Chief data (Analytics) Office: heeft de dagelijkse leiding
  • Business analist: vertaal de uitdagingen van de organisatie naar de juiste vragen
  • Platform engineer: beheert het data science platform

Natuurlijk bestaat het team uit nog meer rollen. Welke dat zijn, wat ze precies doen en waarom ze onmisbaar zijn, lees je in de whitepaper.

Ingrediënten voor groei van het data science team

Maak van jouw data science team ook een stevig fundament voor innovatie en slimmere beslissingen. Download dan de whitepaper Hoe bouw je een succesvol Data Science team? Hierin staan praktische handvatten om van jouw digitale transformatie een succes te maken.

Gratis downloaden