Computervisie: kansen en valkuilen

Computervisie: kansen en valkuilen

Grip op visuele data

Gratis downloaden
8 oktober 2019

Visuele data doordringt ons leven. Zo uploaden mensen alleen al dagelijks 300 miljoen foto’s op Facebook en 96 miljoen foto’s en video’s op Instagram. Door geavanceerde machine learning kan computervisie steeds beter visuele informatie verwerken en interpreteren. Wat is er allemaal mogelijk met computervisie en hoe zet je het in voor jouw bedrijf? 

In deze whitepaper leer je het volgende:

  • Wat computervisie inhoudt
  • Hoe computervisie precies werkt
  • Wat er allemaal mogelijk is met computervisie
  • Welke uitdagingen en misvattingen er rondom computervisie zijn
  • Hoe je computervisie voor je bedrijf inzet

Accurater dan de mens

Met geavanceerde algoritmes en hoog presterende rekenkrachten wordt het verwerken en interpreteren van visuele informatie steeds makkelijker voor computers. Deze technologische ontwikkeling gaat ontzettend snel. Zo is de accuraatheid van objectherkenning afgelopen decennia van 50% naar 99% gestegen. Hierdoor reageren computers inmiddels sneller en exacter op visuele data dan mensen. Dit brengt veel kansen met zich mee.

Computervisie in de praktijk

Door computervisie kunnen computers visuele data in een handomdraai analyseren. Maar wat levert dit ons op? Door computervisie kan misdaad worden voorkomen (vanwege gezichtsherkenning), worden productaanbevelingen persoonlijker dan ooit en kunnen gezondheidsrisico’s gemakkelijker worden ingeschat. Een techniek die jij ook kunt inzetten om bijvoorbeeld processen te verbeteren, services te bedenken en teams te ondersteunen. Lees hierover meer in de whitepaper.

Gratis downloaden