Data-analyse op de werkvloer

Data-analyse op de werkvloer

Big data-revolutie vereist cultuuromslag

Gratis downloaden
8 november 2016

De data binnen uw bedrijf zijn goud waard. Het is echter de kunst deze rijkdom ook daadwerkelijk te delven. Maar te vaak gaan goudkorrels verloren, doordat medewerkers niet zelf makkelijk bij de gegevens kunnen. Een upgrade van uw organisatie is nodig.

Excel-hel

Een bekend beeld is het volgende: de IT-afdeling analyseert data en rapporteert aan het management, in de vorm van Excel-sheets en PowerPoint-presentaties. Vervolgens komen de beslissers binnen de organisatie om in de documenten, zonder dat ze zelf even in de ruwe data kunnen rondneuzen. Excel-hel, zo wordt dit fenomeen wel genoemd.

Data-analyse voor iedereen

Om daadwerkelijk profijt uit data te trekken is een andere aanpak nodig: geef medewerkers toegang tot alle gegevens die hen kunnen helpen hun werk beter te doen. Om dit op een veilige manier mogelijk te maken, is een cultuuromslag nodig. Deze whitepaper beschrijft 5 stappen:

  1. Omarm de nieuwe rol van de IT-afdeling.
  2. Managers moeten het voortouw nemen.
  3. Rol in de organisatie een analytics-platform uit dat makkelijk is te gebruiken.
  4. Kies voor een schaalbaar systeem.
  5. Waardeer zowel intuïtie als empirische data.

In dit document worden deze vijf stappen uiteraard verder toegelicht. Deze whitepaper is bovendien extra waardevol doordat aan elke stap een praktijkcase is gekoppeld. Lees hoe onder meer ExxonMobil en Caterpillar met data-analyse omgaan.

In 5 stappen naar een analytics-cultuur

In dit tijdperk van applicaties, Internet of Things en social media is de kans groot dat ook uw onderneming massa’s data genereert. Die data bevatten veel waarde, maar u hebt wel de nodige kennis en technologie nodig om de juiste conclusies te trekken. Download de whitepaper en geef uw organisatie vandaag nog een big data-upgrade.

Gratis downloaden