Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Data-infrastructuren: Hoe gaat u om met de technologische verschuiving?

Verleg de aandacht naar een nieuwe benadering

Gratis downloaden
19 augustus 2016

Data-infrastructuren maken een grote technologische vooruitgang mee. Ondanks deze vooruitgang zijn er geen veranderingen in de manier van managen. Ook het gezamenlijke doel binnen een organisatie is niet veranderd. Het doel is nog steeds: het verplaatsen van verzamelde gegevens en dit gebruiksvriendelijk maken voor beslissers, wanneer zij deze gegevens nodig hebben.

Veel input en weinig structuur

Terwijl het doel hetzelfde is gebleven is het succesvol creëren en onderhouden van een data-infrastructuur wel lastiger geworden. Een van de grootste hindernissen is toch wel de nieuwe gegevensbronnen met veel input. In deze gegevensbronnen zit namelijk weinig (of soms geen) structuur. Denk hierbij aan gegevensbronnen als: klikgegevens, serverlogs en social media bronnen.

Verleg de aandacht

Organisaties raken in paniek van deze nieuwe bronnen en storten zich gehaast op nieuwe technieken en tactieken. Hierbij realiseren ze zich alleen niet dat er een verschuiving plaatsvindt. Ze moeten IT-datamanagement op een andere manier benaderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Big data oplossingen
  2. Cloud data-integratie
  3. Self-service analytics

3 belangrijke verschuivingen bij data-infrastructuren

Deze whitepaper gaat in op 3 belangrijke verschuivingen op het gebied van moderne data-infrastructuren. Het is belangrijk dat IT-managers deze verschuivingen begrijpen om gebaseerd op data beslissingen te nemen. De 3 verschuivingen zijn:

  1. Alle data komt niet uit één bron maar uit meerdere gegevensbronnen.
  2. Maak gebruik van op noodzakelijkheid gebaseerde data landing zones
  3. Transformeer van data-beveiliger naar data-mentor

Lees de whitepaper voor meer informatie over de inhoud van deze 3 verschuivingen. Stort niet gehaast in nieuwe technieken, maar bedenk eerst hoe u IT-datamanagement moet benaderen.

Gratis downloaden