Data inzichtelijk maken met visual analytics

Data inzichtelijk maken met visual analytics

Visueel en realtime je data bekijken

Gratis downloaden
6 november 2018

Je bezit een berg aan data en je probeert hier wegwijs uit te worden. Waar ga je beginnen? Twee populaire methoden om data inzichtelijk te maken zijn: datavisualisatie en visuele analytics. Beiden spelen hun eigen rol in de speurtocht tussen de bergen data. Je hoeft niet te kiezen tussen de een of de ander, ze helpen je beiden om jouw data inzichtelijker te maken en beter te begrijpen. Deze whitepaper gaat dieper in op de wat en het waarom, de kracht van het waarom en wat visuele analytics voor jou kan betekenen.

Wat en waarom

Datavisualisatie is een grafische weergave van gegevens in de vorm van een dashboard of rapport. Datavisualisatie kan de ‘wat’ vraag beantwoorden. Bijvoorbeeld: ‘Wat is de verkoop en winst in verschillende regio’s over de afgelopen maanden?’ Door de ‘wat’ vraag te beantwoorden kan je data omzetten in een verhaal en mogelijke problemen opsporen.

De volgende stap is de ‘waarom’ vraag. Om nog dieper in de materie te duiken is het belangrijk om de ‘waarom’ vraag te stellen. Om vervolgens deze antwoorden inzichtelijk te krijgen is een visuele analyse nodig. 

Waarom is visuele analytics effectief?

Visuele analytics is een methode om gegevens visueel en realtime te bekijken. Een visuele analytics ervaring heeft een aantal voordelen. Op elk moment kun je:

  • Gegevens bekijken en (met één klik) direct wijzigen. Elke vraag vereist andere data, dus dit is een belangrijk gegeven.
  • Met één klik kan je de manier waarop je de gegevens bekijkt veranderen. Elke vraag vereist een andere kijk op de data.

Data inzichtelijk: wat kan visuele analytics voor jou betekenen?

  • Stel vragen en krijg deze beantwoord binnen enkele minuten.
  • Maak een impact binnen jouw organisatie

Wil jij ook dat je data inzichtelijker is? Download de complete whitepaper Why visual analytics? en kom meer te weten over visuele analytics en wat jij ermee kan bereiken binnen de organisatie.

Gratis downloaden