Datamanagement: 5 stappen van data naar inzicht

Datamanagement: 5 stappen van data naar inzicht

Data efficiënter analyseren

Gratis downloaden
10 augustus 2018

Data geeft waardevolle inzichten, maar daar gaat wel veel werk aan vooraf. De meeste data-experts spenderen 50 tot 80 procent van hun modelontwikkelingstijd aan voorbereiding hun data. Die tijd gaat af van de tijd die kunnen inzetten voor het maken van inzichten. Daarom is datamanagement van essentieel belang om je tijd efficiënt in te zetten. De whitepaper 5 Data Management for Analytics Best Practices geeft praktische tips hoe je dat lukt.

Stappenplan helpt naar inzicht

Voordat je een effectief model kunt bouwen, heb je consistente, betrouwbare gegevens nodig voordat je ze kunt analyseren. Daar kunnen de vijf pilaren van gegevensbeheer voor analyses bij helpen.

Vereenvoudig de toegang tot traditionele en nieuwe gegevens.
Vergroot het arsenaal van de data scientist met geavanceerde analytische technieken.
Schoon data op om kwaliteit te bouwen in bestaande processen.
Geef data vorm met behulp van flexibele technieken.
Verdeel metadata over databeheer- en analysedomeinen.

Datamanagement is essentieel

Businessanalisten en data experts willen zoveel mogelijk data. Of dat nu uit Hadoop is of uit hun eigen Oracle of Teradata warehouses. De verschillende databronnen, allerhande bestandsformaten en structuren maken het niet eenvoudig de data toegankelijk te maken. Statistische analyse kent slecht twee datatypes: karakters en cijfers. Sommige databronnen hebben wel tot 20 verschillende numerieke data typen. De whitepaper toont hoe dit soort data snel toegankelijk wordt.

Data is eigenlijk net water

Datapreparatie is de sleutel tot een succesvol model voor analytics. Je kunt het zien als water uit verschillende bronnen van verschillende kwaliteit. Om er een succesvolle drank van te maken, moet je het schoonmaken en geschikt maken voor consumptie. Je kunt het ook nog verrijken met een smaakje, koolzuurgas en vitamines voor een nog beter resultaat. Krijg grip op data en kom tot inzicht, zet de eerste stap en download de whitepaper.

Gratis downloaden