Datavisualisatie 2.0: automatisch verhalende data-analytics

Datavisualisatie 2.0: automatisch verhalende data-analytics

Nieuwe technologie geeft sneller inzicht in data

Gratis downloaden
2 augustus 2017

Cijfers en statistieken zeggen de meeste mensen maar weinig. Cijfers moeten spreken, een verhaal vertellen. Zeker in een tijd waarin steeds meer data worden verzameld en omgezet in rapporten. Bedrijven als Deloitte, Credit Suisse en Franklin Templeton gebruiken nu tools die gegevens weten om te zetten in een duidelijk, actiegericht verhaal. Dat wil toch iedereen?

De kernboodschap van de cijfers blijft verborgen

Waar schuilt het gevaar en waarom? Hoe presteert mijn team? Hoe kunnen we de omzet verhogen en de kosten laten dalen? In een eindeloze cijferbrij zijn dit soort vragen moeilijk te beantwoorden. Verschillende interpretaties van moeilijk leesbare rapporten heeft inconsistente beelden tot gevolg. Het werkelijke verhaal blijft vaak verborgen in de gegevens omdat de eindgebruiker onkundig of geen zin had om in de data te duiken.

Datavisualisatie vertelt een verhaal al beter

Gelukkig zijn de afgelopen jaren datarapportages drastisch verbeterd met de komst van interactieve data-detectie mogelijkheden en dynamische visualisaties. Deze tools voldoen steeds beter aan de eisen van de business. Want steeds minder vaak is er interventie van IT’ers nodig om de juiste antwoorden uit data te halen. Nu kunnen alle gebruikers, ongeacht vaardigheden zelf de gegevens vragen stellen aan data.

Geautomatiseerd verhalende data ontketent revolutie

Nu is het volgende tijdperk van data-analyse aangebroken. We leven in het tijdperk van geautomatiseerde data storytelling. Natural language generation (NLG) is de technologie die data verandert in een verhaal, in een natuurlijke taal. Dit betekent een revolutie in data-onderzoek en visualisatie. Dit vermindert de kans op verkeerde interpretaties en met deze verhalen wordt veel sneller het plot van de data duidelijk. Wilt u meer weten over deze nieuwe techniek, download dan deze whitepaper.

Gratis downloaden