De hele wereld verbonden

De hele wereld verbonden

IoT: kansen en uitdagingen

Gratis downloaden
19 juni 2019

IoT is geen hype, iets nieuws wat we binnen 5 jaar alweer vergeten zijn. Nee, het is een technologie die hele branches op zijn kop zet omdat het onze wereld kwantificeerbaar, meetbaar en voorspelbaar maakt. Landbouwers zijn in staat hun oogst te verbeteren, fabrieken vermijden downtime en retailers kunnen gepersonaliseerd aanbiedingen sturen naar de smartphone van bezoekers in hun winkel. En dan zijn we nog maar net begonnen…

Voorbereiden op verandering

Dat IoT geen vluchtige trend is mag wel duidelijk zijn. Experts voorspellen dat in 2023 ongeveer 450 miljard geïnvesteerd wordt in het verbinden van toestellen. IoT is dus niet iets wat op je verlanglijstje moet staan, het is iets wat op je agenda moet staan! Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden in jouw reis naar succesvolle IoT-projecten. In dit e-boek zetten IoT-experts enkele bekende valkuilen op een rij, laten ze je zien welke toepassingen reeds worden ingezet en vind je een handig stappenplan.

IoT 101

Dit e-boek start met een introductie over IoT. Het gaat terug naar de basis en schept duidelijkheid in de verschillende IoT-termen die gebruikt worden in het boek. Zo maak je onmiddellijk kennis met de 3 hoofdbestanddelen van een IoT-oplossing.

  1. De edge: de brug tussen het toestel en het cloudplatform. In sommige gevallen is dit een klein toestel wat rechtstreeks in verbinding staat met het platform, in andere gevallen is het een verzameling van apparatuur met geavanceerde communicatiemogelijkheden.
  2. Het cloudplatform: hierin staan alle applicaties en componenten die IoT-services mogelijk maken, van data-analyse tot gecentraliseerd management
  3. Het fysieke toestel: geen Internet of Things zonder things. Bijna elke toestel kan aangehaakt worden in de cloud.

Best practices, bekende valkuilen en het IoT-maturiteitsmodel

Download dit e-boek en zet de knowhow van deze IoT-experts in om jouw organisatie een stap dichter bij werkende IoT-projecten te brengen.

Gratis downloaden