Alle informatie telt!

Alle informatie telt!

Make all your information matter

Gratis downloaden
24 april 2015

In de informatie gedreven wereld waarin we vandaag de dag leven krijgen organisaties te maken met een grote hoeveelheid gestructureerde, ongestructureerde en semi-gestructureerde data. Om waarde te kunnen halen uit de grote hoeveelheid data zijn krachtige Big Data oplossingen nodig.

HP Vertica Analytics Platform en Hadoop zijn systemen die elkaar goed aanvullen. HP Vertica Analytics Platform is een platform dat organisaties helpt bij het verkrijgen van real-time inzichten. Hadoop daarentegen is een open-source platform dat ideaal is voor batch-georiënteerd verwerken van data.

HP Vertica Analytics Platform

HP Vertica Analytics Platform is een real-time analytics database platform voor Big Data. HP Vertica Analytics Platform bestaat uit een enorme parallelle database en uitbreidbare analytics framwork die is geoptimaliseerd voor snelle analyses op data. Door HP Vertica Analytics Platform worden standaarden als SQL, JDBC, ODBC en R ondersteund.

Hadoop

Het Hadoop Distributed File System (HDFS) is een open-source gedistribueerd filesystem. Hadoop kan dienen als effectief middel voor opslag van grote hoeveelheden data. Hadoop is zeer efficiënt in het laden van elk type data (gestructureerd, ongestructureerd of semi-gestructureerd). Hadoop is eveneens geschikt voor batchverwerking waar onmiddellijke interactieve analyses niet noodzakelijk zijn.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt op welke wijze Hadoop en HP Vertica Analytics Platform elkaar aanvullen. Daarnaast wordt beschreven hoe Hadoop en HP Vertica Analytics Platform gecombineerd veel krachtiger zijn dan beide platformen individueel. 

Gratis downloaden