Internet of Things data goed benutten

Internet of Things data goed benutten

Profiteer echt van Internet of Things data

Gratis downloaden
24 mei 2016

Internet of Things (IoT) gaat ons leven compleet veranderen. Dat hoort en leest u dagelijks, maar waarom plukken nog zo weinig bedrijven hier de vruchten van? Dat komt omdat de techniek nog in de kinderschoenen staat en de losse eindjes nog niet goed verknoopt zijn. Zet wel die laatste stap en profiteer van de IoT-revolutie.

Data samenvoegen en ontsluiten

Overal zijn tegenwoordig sensoren, al dan niet verbonden met internet. De enorme hoeveelheid data die daarmee wordt gegenereerd, is helaas vaak niet toegankelijk. Meestal zijn ze niet geïntegreerd opgeslagen, maar zitten ze vast in Excel-lijsten of in BI-platforms. Het wordt tijd om die data op een handige manier samen te brengen en er inzichten uit te krijgen.

De dialoog met data kunnen aangaan

Als de data beschikbaar en ontsloten is, zou het handig zijn om vragen aan de data te kunnen stellen. Niets is frustrerender wanneer het programma een vervolgvraag niet kan beantwoorden. Dit vereist een flexibele applicatie die mee kan groeien en in staat zijn steeds nieuwe vervolgvragen te kunnen beantwoorden.

Waardevolle data aan elkaar knopen

Hierdoor kunnen nutsbedrijven bijvoorbeeld het smart grid inzichtelijker maken. Als alle punten van het elektriciteitsnet met het internet verbonden zijn levert dit enorm veel mogelijkheden op. Storingen kunnen direct worden geanalyseerd waarmee uitval voorkomen kan worden. Het bedrijf kan ook prestaties en betrouwbaarheidsgegevens vergelijken met data van aanbod en piekbelasting. Dit is een enorme stap voor capaciteitsplanning, een van de grote obstakels bij een smart grid. Hiermee zou de deur naar duurzame steden opengezet kunnen worden en vervuilende energie aan de kant geschoven worden.

Grotere impact door het delen van data

Delen van informatie zorgt vaak voor nieuwe inzichten. Daarom is het ook handig dat IoT-data door de hele organisatie wordt gedeeld. Iedereen kan vanuit zijn of haar bril naar de data kijken en waarde toevoegen. Op deze manier wordt iedereen meegenomen en wordt daadwerkelijk waarde uit IoT-data gegenereerd.

Hoe kan uw bedrijf in vier stappen profiteren van Internet Of Things (IoT) data? Lees de whitepaper voor meer antwoorden.

Gratis downloaden