Internet of Things hits en flops

Internet of Things hits en flops

Ervaringen van IoT-trajecten

Gratis downloaden
21 augustus 2018

Machines die met machines direct communiceren kennen we al jaren. Hartmonitoren, verkeerslichten allemaal werken ze zonder menselijke tussenkomst. Deze Machine-to-machine (M2M) en controlenetwerken hebben de laatste jaren een revolutie doorgemaakt naar Internet of Things. Veel organisaties zetten het succesvol in om nog efficiënter te werken. Daarom staat IoT bij veel managers bovenaan de agenda. Hoe start je en hoe maak je een succes van jouw IoT-project? Hewlett Packard Enterprise vroeg 80 IT-professionals wat goed ging en waarom sommige dingen mislukten.

6 keer betere IoT-projecten

Uit de tientallen interviews zijn 6 belangrijke lessen te trekken. We lichten een tipje van de sluier op door 3 tips kort te bespreken.

  1. Verandermanagement is een belangrijkste bouwsteen: Zonder medewerking van het personeel en partners is een project gedoemde te mislukken. Het klinkt als een goed initiatief: de prikklok vervangen en je personeel door het systeem laten volgen. Betrek je je mensen niet, kan dit tot excessen leiden.
  2. Begin klein en nauwgezet: IoT is echt een totaal nieuw concept met nieuwe businessmodellen gevoed door nieuwe technologie. Uit de interviews blijkt dat veel organisaties zich verslikken  nieuwe concepten, nieuwe technologie en nieuwe bedrijfsmodellen. Onderschatting ligt op de loer. Begin klein voordat IoT je meer kost dan oplevert.
  3. Kies een duurzame architectuur met ruimte voor de oude en nieuwe oplossingen: IoT moet net als andere nieuwe technologie een plaats krijgen in het landschap tussen bestaande processen en technologie.

IoT-projecten die de belofte waarmaken

Er gaat heel wat fout bij de implementatie van IoT-trajecten, daar is natuurlijk veel van te leren. Ook de successen van wél geslaagde projecten krijgen ruim baan in deze whitepaper. Download daarom Best and worst of the Internet of Things en vergroot je slagingskans.

Gratis downloaden