Machine learning is er ook voor jou

Machine learning is er ook voor jou

In 4 stappen machine learning inzetten

Gratis downloaden
8 mei 2019

Machine learning en artificial intelligence zijn onderdeel van het DNA van succesvolle bedrijven zoals Spotify of Uber. Algoritmes analyseren razendsnel data en bepalen op basis van deze data bijvoorbeeld hoelang het duurt voor de Uber voor de deur staat of hoeveel de rit kost. Veel organisaties zien de mogelijkheden kunstmatige intelligentie, maar denken dat het niet is weggelegd voor hen. Het is duur, ingewikkeld en een traject van lange adem. Wat als we je vertellen dat het niet zo hoeft te zijn?

In 4 stappen richting machine learning

Deze whitepaper beschrijft 4 stappen die iedere organisatie kan doorlopen om zelf aan de slag te gaan met machine learning. Iedere stap die je doorloopt brengt je een stap dichter bij een machine learning-model, maar jij bepaalt zelf wanneer de organisatie klaar is voor de volgende stap. Is de tijd nog niet rijp voor de vervolgstap? Dan druk je de pauze-knop in. Wat je ook doet, het levert altijd voordelen op voor jouw organisatie.

1.Verkenning

In de verkennende fase breng je in kaart wat de mogelijkheden van machine learning zijn voor jouw bedrijf. Dit is voor iedereen verschillend. Een autodealer wil weten wanneer klanten toe zijn aan een nieuwe auto en een hotel wil de bezettingsgraad in zomer in kaart brengen. Heb jij alle data in huis om een antwoord te vinden op deze vraag? Weet jij waar deze data zich bevinden. Volgende vragen kunnen je helpen:

  • Welke informatie zit mogelijk in de data verstopt?
  • Zijn onze data compleet of missen we informatie?
  • Zijn er morele of ethische bezwaren tegen het gebruik van die data?”
  • Kunnen we de data verwerken in de cloud?

Hoe ga je om met morele bezwaren? Wat kunnen die morele bezwaren zijn? Welke 3 stappen volgen deze verkenningsfase op? Ga aan de slag met deze heldere en duidelijke stappen en breng jouw organisatie 1 of 2 stappen dichter bij een machine learning-toepassing.

Gratis downloaden