Maken data en analytics ons lui?

Maken data en analytics ons lui?

Survival of the Smartest editie 6: Big data & Analytics

Gratis downloaden
23 juni 2020

Het is een gegeven: de bedrijven die voorop lopen in hun digitale transformatie, zijn bedrijven die slim gebruik maken van hun data. Ze brengen databronnen samen, ontwaren trends, ontdekken eerder onopgemerkte verbanden en hebben een haarscherp beeld van klantverwachtingen. Hiermee komen ze uiteindelijk tot een beter (of nieuw) product en verbeteren ze hun dienstverlening.

Een goede analytics-strategie is van belang

Dankzij de razendsnelle ontwikkeling van allerlei handige BI-tools en analytics-software is de kracht van data nu voor ieder bedrijf beschikbaar. Maar dat brengt ook een gevaar met zich mee: het lukraak inzetten van analytics in de organisatie. Belangrijk is om te meten wat je wil weten en je niet te laten verleiden om álles te meten. Wat je dus bovenal nodig hebt is een goed doordachte analytics-strategie. Maar wat is precies de invloed van de afhankelijkheid van data-analytics op onze hersenen? Worden we lui omdat we weten dat we bouwen op inzichten op basis van data en feiten? Of worden we juist erg kritisch en trekken we alles in twijfel?

Wat komt aan bod in deze whitepaper?

In deze zesde editie van de reeks Survival of the Smartest gaan de experts van BCT dieper in op big data en analytics. Ze besteden in deze whitepaper aandacht aan:

 • De zes V’s van big data;
 • Analytics met beleid;
 • 4 niveaus van volwassenheid;
 • Het brein en big data & analytics.

Analytics maken menselijke input overbodig… of niet?

Wordt menselijk input overbodig door de inzet van data en analytics? Of is onze menselijk input juist onmisbaar in het grotere geheel? Dat lees je hier!

Alle trendrapporten lezen?

Dit trendrapport is een onderdeel van de 8-delige reeks Survival of the Smartest. Deze reeks koppelt het verhaal van nieuwe technologie aan ons brein. Wil je alle andere edities lezen? Op onze portal Managementbase vind je ze allemaal! Klik snel door naar deze edities:

 1. Cybercrime en veiligheid
 2. Artificial intelligence en robotica
 3. Managed services
 4. Mobile en connectivity
 5. Cloud computing
 6. Selfservice en platformeconomie
 7. Open Source
Gratis downloaden