Met data-analyses de wereld verbeteren

Met data-analyses de wereld verbeteren

De mooiste kanten van big data

Gratis downloaden
25 september 2018

De kracht van data, analytics en Artificial Intelligence (AI) zijn evident. Het creëert businessmodellen, weet hele branches op zijn kop te zetten en ook maatschappelijk gezien helpen data de wereld vooruit. Dagelijks zetten organisaties en onderzoekers gegevens slim in om de wereld een beetje beter te maken voor mens en milieu. In deze whitepaper lees je hoe ze dat doen.

Nooit meer last van ongenode gasten

De nachtrust van Kimberly Calhoun werd 5 jaar geleden wreed verstoord met een onrustbarend telefoontje. Het was de politie. Hun boodschap was ernstig, haar zus was slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Tijdens de rechtszaak hoorde ze waarom de politie te laat was en bewijs tekort schoot voor een veroordeling. Met deze informatie bedacht Calhoun een revolutionair apparaat waarmee huiselijk geweld verminderd kan worden en tegelijk veel openbare ruimtes gevrijwaard kunnen blijven van ongenode gasten.

Data-analyses redden levens

Bij bloedvergiftiging telt elke seconde. Het is een aandoening met soms dodelijke gevolgen. Een supersnelle diagnose betekent het verschil tussen leven en dood. Het lastige is dat bloedvergiftiging zich niet duidelijk manifesteert en er zijn geen eenvoudige tests die snel uitsluitsel geven. Daarom zijn voorspellende analyses buitengewoon interessant voor dokters en verplegend personeel om hen te helpen bij een juiste diagnose. In de whitepaper lees je hoe het op vier na grootste ziekenhuis van de Verenigde Staten bloedvergiftiging met behulp van data weet op te sporen en levens redt.

Dieren beter in beeld

Helaas sterven er continu dieren uit. Ook hier kan data helpen. Neem bijvoorbeeld WildTrack, een project dat op een niet-invasieve manier de cheeta-populatie beschermt door pootafdrukken te registreren. Dat deden ze eerst met de hand, maar kan nu veel sneller en dankzij deep learning begrijpen onderzoekers veel beter ‘het waarom’ van bepaald gedrag. Zo kunnen ze deze snelle katten beter beschermen. Benieuwd hoe data deze en andere problemen de wereld uit helpt? Download dan deze whitepaper en raak geïnspireerd!

Gratis downloaden