Ontdek de basisprincipes van machine learning

Ontdek de basisprincipes van machine learning

Science-fiction wordt realiteit

Gratis downloaden
6 juni 2018

Machine learning, voor velen klinkt het als iets uit een science-fiction film. Maar toch is machine learning alomtegenwoordig. Gepersonaliseerde reclame van Amazon gebaseerd op eerdere aankopen? Een Facebook-nieuwsfeed die alleen voor jou relevant is? Het herkennen van gezichtsuitdrukkingen en locaties op foto’s? Het is allemaal mogelijk dankzij machine learning.

Kan een machine leren?

Het antwoord is heel eenvoudig: ja! Machines zijn in staat te leren door data te analyseren om zo patronen te ontdekken en door de volgende regels toe te passen:

  • Categoriseren van dingen of mensen
  • Voorspellen van mogelijke uitkomsten of acties gebaseerd op bekende patronen
  • Identificeren van de tot dan toe onbekend patronen en verbanden
  • Detecteren van abnormale en onverwachte gedragingen

Wanneer nieuwe data wordt ingevoerd zullen de algoritmes steeds beter worden en zal uiteindelijk de intelligentie van het algoritme stijgen.

Supervised machine learning

In het e-boek The machine learning primer komen de 4 categorieën van machine learning uitgebreid aan bod, wij lichten alvast de categorie supervised learning kort toe.

Bij supervised learning leert de machine door voorbeelden. Voorbeelden van gewenste input en output worden aangeleverd. Het algoritme gebruikt vervolgens de input om op basis van verbanden en logica een uitkomst te voorspellen. Zodra het logische patroon bekend is, kan het gebruikt worden om soortgelijke problemen aan te pakken. Deze vorm van machine learning wordt volop gebruikt voor gepersonaliseerde aanbiedingen op je mobiel of bij het opsporen van mogelijke kredietkaart fraude.

3…2…1: op naar de toekomst!

Wil je weten wat de toekomst nog meer in petto heeft? Download dan dit e-boek en dompel je onder in deze fascinerende en uitdagende materie. Belangrijke aandachtspunten, mogelijke twijfels en bedenkingen, ze komen allemaal aan bod en bieden stof tot nadenken.

Gratis downloaden