Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

Self-service data is de nieuwe standaard

Gratis downloaden
22 september 2016

Self-service analytics is de nieuwe standaard. Voor organisaties verandert dit wel de manier waarop IT de BI-methodes moeten aanpakken. In deze nieuwe aanpak werken IT en het bedrijfsleven samen om de correcte data uit de organisatie toegankelijk te maken. Dit zorgt voor een goede data governance en stromen de juiste gegevens vanuit IT de organisatie in. Hierdoor worden eindgebruikers in staat gesteld aan de hand van software de data verder te verkennen. Bent u al ready voor een moderne self-service analytics aanpak? Deze whitepaper gaat in op 5 stappen voor het verkrijgen van veilige en gecontroleerde resultaten.

Laten we beginnen met de eerste 3 stappen:

1. Laat verandering toe

Verandering gaat niet van de ene op de andere dag. De eerste stap is gemaakt: u heeft geïnvesteerd in een BI-platform. Uiteraard heeft u hier tijd, werknemers en geld voor vrijgemaakt. Dan is het wel belangrijk om te veranderen.

2. Laat uw werknemers de data voorbereiden

Hoe gebruiksvriendelijker de software, hoe meer motivatie medewerkers krijgen om hun eigen data te genereren voor analyse. Mits op de juiste manier uitgevoerd, is self-service analytics een realistische en veilige oplossing.

3. Praat op basis van data met de organisatie

Wat als de organisatie de verkeerde data gebruikt voor analyse? U bent de expert van deze data en waar deze data vandaan komt. Toon de business de juiste data voor nauwkeurige resultaten. Lees hoe u dat aanpakt in de volledige whitepaper.

Bent u klaar voor een moderne aanpak van self-service analytics?

Wat denkt u ervan? Bent u klaar voor een moderne aanpak van self-service analytics? Ga aan de slag met de 5 stappen uit deze whitepaper en u bent zeker van veilige en beheerste resultaten uit uw data.

Gratis downloaden