Kennis

Self Service Business Intelligence is een aanpak waarbij zakelijke gebruikers toegang krijgen tot bedrijfsinformatie en hiermee kunnen werken. Er is bij Self Service Business Intelligence geen betrokkenheid van de IT afdeling. Met Self Service BI krijgen eindgebruikers zelf de mogelijkheid om persoonlijke rapportages en analytische query’s te maken.

 
 
Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Gaat uw Business Intelligence strategie het maken?

Business Intelligence (BI) is sterk veranderd. Waar het voorheen veelal hulp bij rapportering inhield, richt BI zich nu meer op self-service platforms en dataverkenning voor analyse. Met de recente zevenmijlssprongen in technologie groeit ook de informatiekennis en –kunde van zakelijke gebruikers mee. Lees in deze whitepaper hoe BI er over twee jaar uitziet en wat de drie belangrijkste punten zijn die leidinggevenden moeten weten om het meeste uit BI te halen.

 
7 verbetermogelijkheden voor data preparation

7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

 
Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

Self-service analytics: 5 stappen naar valide en gecontroleerde data

In veel organisaties is self-service analytics de nieuwe standaard. Als u ook succesvol aan de slag wil met een moderne BI-aanpak, is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Deze whitepaper gaat dieper in op 5 stappen naar een moderne aanpak van self-service analytics.

 
Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Self-service analytics: Keuzehulp infographic

Voordat een Business Intelligence oplossing wordt geïmplementeerd moet worden bekeken wat de gevolgen en wat de voordelen voor de diverse belanghebbenden zijn. De wensen moeten na de implementatie van een nieuwe Self-Service BI oplossing wel ingewilligd worden. De infographic geeft handvatten bij het maken van een keuze voor een Self-Service BI oplossing.