Stappenplan datavisualisatie

Stappenplan datavisualisatie

Presenteer data overtuigender

Gratis downloaden
15 augustus 2017

Data zijn op zich saaie gegevens. Behalve als u ze tot leven wekt. Dat kan op allerlei manieren zoals tekst, maar tekst vertelt verhalen niet zo overtuigend als een plaatje. Hoe doet u dat? Wanneer gebruikt u een staafdiagram en hoe ziet er dan uit? Welke kleuren gebruikt u, hoe dik zijn de lijnen en wat voor vormen zet u in? In woorden klinkt dit triviaal en misschien onbelangrijk. Zet u verschillende grafieken naast elkaar, maakt de lijndikte ineens een wereld van verschil in duidelijkheid.

Wat werkt goed en wat werkt geweldig?

Deze helderheid is hetgeen iedereen wil bij het overbrengen van een boodschap die hij of zij uit de data heeft gedestilleerd. In deze instapcursus ziet u direct waarom een keuze wel of niet werkt. Het provoceert u na te denken over presentatie. Het uitgebreide artikel vertelt het beeldverhaal over onder andere:

  • Grafieken
  • Kleur
  • Grootte
  • Tekst
  • Dashboard layout

Zo krijgt uw data een gezicht

Het voert te ver om kern van de hele cursus hier op te schrijven. Toch kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten. Er zijn enkele kernregels waar u zich aan zou kunnen houden. Houd het simpel, gebruik kleur, experimenteer en inspireer. Maar de allerbelangrijkste regel is: zet uw kernboodschap centraal. De cursus geeft talloze praktische voorbeelden hoe u dit kunt doen.

Geef data de uitstraling die het verdient

Geweldige ogende visualisaties helpen u niet alleen data beter te begrijpen. Ze bieden sneller en meer waardevolle antwoorden. Hierdoor wekt u gegevens tot leven en inspireert u uzelf en anderen om nieuwe vragen te stellen en te beantwoorden. Download daarom Good enough to great: A quick guide for better data visualizations, en geef u werk de uitstraling die het verdient.

Gratis downloaden