Van machine data naar inzichten

Van machine data naar inzichten

Put data to work

Gratis downloaden
24 april 2015

Door sensoren gegenereerde data is misschien niet het onderwerp dat ‘hot topic’ is maar vertegenwoordigd de grootste bron binnen Big Data. Machine sensor data levert organisaties een grote kans op om van te profiteren.

Specifiek voor productiebedrijven worden drie typen van informatie onderscheiden: Menselijke data, business informatie en sensor of machine data.

Sensor of Machine data

Sensor of Machine-to-Machine (M2M) data beschrijft informatie die automatisch wordt gegenereerd door een apparaat, applicatie of computerproces zonder menselijke tussenkomst. Deze data kan afkomstig zijn van industriële sensors en apparatuur, netwerk- en webserverlogs, telemetrie en andere apparaten. Eén van de belangrijke dimensies in het Big Data landschap voor productiebedrijven is volume en groei.

Sensor of Machine data trends

  • Door machines gegenereerde data zal goed zijn voor 40% van de digitale data in 2020.
  • M2M verkeer zal in 2016 maandelijks ongeveer 508.022 terabyte zijn.
  • Er zullen in 2021 2,1 miljard M2M connecties zijn.
  • Machine data is een belangrijke drijfveer in de groei van de totale hoeveelheid data.

Machine data worden inzichten

Machine data is voor veel organisaties een grote ‘belofte’. Om daadwerkelijk te kunnen profiteren is echter expertise en ervaring nodig en de juiste tools en methodes. Door de complexiteit van M2M data op een goede manier in te schatten en samen te werken met ervaren IT partners kunnen organisaties machine data transformeren naar inzichten. Inzichten kunnen uiteindelijk worden omgezet naar positieve business resultaten.

Whitepaper ‘Put Data to Work’

Lees gratis en geheel vrijblijvend de whitepaper waarin uiteengezet wordt met welke uitdagingen op het gebied van machine data productiebedrijven te maken hebben en hoe zij daar mee om kunnen gaan. Afhankelijk van de gemaakte keuzes kunnen organisaties profiteren van machinedata waardoor deze data uiteindelijk business voordeel oplevert. 

Gratis downloaden